Cursussen en workshops over geld en administratie

De gemeente geeft gratis cursussen, workshops en trainingen over het voorkomen van schulden of over schuldhulpverlening. Wilt u financieel gezond zijn en blijven? Bekijk de diverse workshops en trainingen en meld u aan. Dit kan voor de locatie Stadskantoor Leyweg of online.

Cursussen en workshops

 • Cursus Ik en geld. Handig omgaan met geld? Overzicht hebben over wat er binnenkomt en wat er uitgaat, zonder vervelende verrassingen? Leer het in de cursus Ik en geld. Speciaal voor Haagse jongeren. Lees meer over de cursus Ik en geld.
 • Workshop Haal meer energie uit jezelf. Lekker fit voor niet te veel geld? Ontdek tijdens deze interactieve workshop waar energie uit te halen is. Speciaal voor Haagse jongeren. Lees meer over de workshop Haal meer energie uit jezelf.
 • Workshop Goed voor weinig. Lekker en gezond eten hoef niet altijd duur te zijn. Voor weinig geld kunt u prima gezonde en smakelijke maaltijden maken. Lees meer over de workshop Goed voor weinig.
 • Cursus Weet wat je besteedt. Met deze cursus maakt u uw financiële situatie inzichtelijker. U leert bijvoorbeeld hoe u kunt (be)sparen en budgetteren. Lees meer over de cursus Weet wat je besteedt.
 • Workshop Post en administratie. De workshop is geschikt voor u, als u geen administratie bijhoudt, of als u moeite heeft om op een juiste manier uw administratie bij te houden. Lees meer over de workshop Post en administratie.
 • Workshop Uw zorgverzekering en het eigen risico. Weet u voor welke zorg u verzekerd bent? Hoe werkt het eigen risico? Lees meer over de workshop Uw zorgverzekering en het eigen risico.
 • Training Financieel Sterk. Wilt u leren om beter voor uzelf en uw financiële belangen op te komen? Lees dan meer over de training Financieel Sterk.

Voor professionals en vrijwilligers

 1. Training Financiële Hulpverlening. In deze training krijgt u als hulpverlener informatie over hoe de schuldhulpverlening in Den Haag geregeld is. Lees meer over de Training Financiële Hulpverlening.
 2. Training Financiële Hulpvragen. In deze training leert u de klant anders om te gaan met geld en administratie. Krijgt u door communicatietechnieken (nieuwe) inzichten om de klant anders te begeleiden. Lees meer over de Training Financiële Hulpvragen.
 3. Training oefenen met gespreksvaardigheden. In deze training maakt u kennis met onderwerpen uit motiverende gespreksvoering. Lees meer over de training Training oefenen met gespreksvaardigheden.

Voor werkgevers

 • Workshop werknemers met schulden. Tijdens deze training krijgt u praktische tips voor het signaleren van financiële problemen bij uw werknemers en uitleg over welke mogelijkheden er zijn om deze problemen aan te pakken of mogelijk voor te zijn. Lees meer over de Workshop Werknemers met schulden.

Kunt u uw rekeningen niet meer betalen?

Heeft u schulden of kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Er zijn verschillende mogelijkheden voor het regelen van schulden. Lees hier meer over bij Schuldhulpverlening.

Servicepunt XL

Heeft u vragen en hulp nodig bij het ordenen van (financiële) administratie of hulp bij het invullen van formulieren? Ga dan langs bij een Servicepunt XL bij u in de buurt.

Informatie over welke instanties u verder kunnen helpen, vindt u op Hulp bij administratie en financiën.

Gepubliceerd: 26 september 2018Laatste wijziging: 16 september 2020