Opnieuw belenen en lossen bij het Pandhuis

Heeft u sieraden bij het Pandhuis liggen? U mag het sieraad dan maximaal 6 maanden bij het Pandhuis achterlaten. Natuurlijk kunt u uw sieraden in die periode terugbetalen. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw sieraad opnieuw te belenen.

Verlengen van uw lening

Kunt u de lening na 6 maanden nog niet terugbetalen? Dan kunt u meestal uw lening nog verlengen. Dit noemen we opnieuw belenen. Het Pandhuis hoeft uw sieraad niet opnieuw of voor hetzelfde bedrag te belenen. Daalt het sieraad in waarde? Dan krijgt u minder geld. Stijgt het sieraad in waarde? Dan kunt u meer geld krijgen.

Er zijn 2 mogelijkheden om uw lening te verlengen:

 • Aan de balie. U levert uw oude overeenkomst in aan de balie van het Pandhuis. Deze wordt beĆ«indigd en u ontvangt een nieuw contract.
 • Per post. Woont u buiten de regio Den Haag? Stuur uw overeenkomst en brief om uw sieraad opnieuw te belenen aangetekend naar het Pandhuis. Doe dit minstens 1 maand voor de einddatum.
  Na het ontvangen van uw post, stuurt het Pandhuis u een rekening. Hierop staat het bedrag dat u nog moet betalen en voor welke datum u dit moet doen. Als het geld binnen is, wordt uw oude overeenkomst beƫindigd. Het Pandhuis stuurt daarna het nieuwe overeenkomst aangetekend naar u op.

Terugbetalen van uw lening

U kunt uw sieraad bij het Pandhuis ophalen als u het geleende bedrag en de rente heeft betaald. Dat heet lossen. U gaat hiervoor naar de balie van het Pandhuis. Neem een geldig legitimatiebewijs en uw overeenkomst mee. Na betaling krijgt u de artikelen meteen mee terug.

Belangrijke informatie: U kunt alleen zelf uw spullen ophalen. Als iemand anders het artikel voor u wil ophalen, moet u hem of haar daarvoor machtigen. Dat doet u aan de balie van het Pandhuis. U moet hiervoor uw eigen identiteitsbewijs en dat van de gemachtigde meenemen.

Hulp bij terugbetalen

Wilt u er zeker van zijn dat u het sieraad en de rente op tijd kunt terugbetalen? Spaar dan geld bij het Pandhuis. U kunt betalen bij de balie of geld overmaken naar het Pandhuis:

 • Rekeningnummer: IBAN NL51 BNGH 0285 1403 45
 • Naam: GKB, afdeling Pandhuis in Den Haag
 • Omschrijving: Voeg uw relatienummer en het woord 'sparen' toe aan de omschrijving

U krijgt geen rente over het geld dat u bij het Pandhuis opzij zet.

Einddatum

Betaalt u het geleende geldbedrag en de rente niet voor de einddatum van het overeenkomst terug? Dan wordt het Pandhuis eigenaar van uw sieraad. Het sieraad kan daarna worden geveild.

Contact

Bezoekadres

Korte Lombardstraat 7
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.15 uur

Postadres

Postbus 12610, 2500 DK Den Haag

Telefoonnummer

(070) 752 96 40, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur

  Meer informatie

  De veiling van het Pandhuis

    Gepubliceerd: 21 september 2018Laatste wijziging: 2 september 2021