Cursussen en workshops over geld en administratie

De gemeente geeft gratis cursussen, workshops en trainingen over het voorkomen van schulden of over schuldhulpverlening. Wilt u financieel gezond zijn en blijven? Bekijk de diverse workshops en trainingen en meld u aan.

Cursussen en workshops

 • Cursus Ik en geld. Handig omgaan met geld? Overzicht hebben over wat er binnenkomt en wat er uitgaat, zonder vervelende verrassingen? Leer het in de cursus Ik en geld. Speciaal voor Haagse jongeren. Lees meer over de cursus Ik en geld.
 • Workshop Haal meer energie uit jezelf. Lekker fit voor niet te veel geld? Ontdek tijdens deze interactieve workshop waar energie uit te halen is. Speciaal voor Haagse jongeren. Lees meer over de workshop Haal meer energie uit jezelf.
 • Workshop Goed voor weinig. Lekker en gezond eten hoef niet altijd duur te zijn. Voor weinig geld kunt u prima gezonde en smakelijke maaltijden maken. Lees meer over de workshop Goed voor weinig.
 • Cursus Weet wat je besteedt. Met deze cursus maakt u uw financiële situatie inzichtelijker. U leert bijvoorbeeld hoe u kunt (be)sparen en budgetteren. Lees meer over de cursus Weet wat je besteedt.
 • Workshop Post en administratie. De workshop is geschikt voor u, als u geen administratie bijhoudt, of als u moeite heeft om op een juiste manier uw administratie bij te houden. Lees meer over de workshop Post en administratie.
 • Workshop Uw zorgverzekering en het eigen risico. Weet u voor welke zorg u verzekerd bent? Hoe werkt het eigen risico? Lees meer over de workshop Uw zorgverzekering en het eigen risico.
 • Cursus Financieel Sterk. Wilt u zichzelf beter leren kennen? Vindt u het lastig om voor uzelf op te komen? Lees meer over de cursus Financieel Sterk.

Voor professionals en vrijwilligers

 • Hulp bij financiële problemen. In deze training krijgt u als hulpverlener informatie over hoe de schuldhulpverlening in Den Haag geregeld is. Lees meer over Hulp bij financiële problemen.
 • Omgaan met financiële hulpvragen. In deze training leert u de klant anders om te gaan met geld en administratie. Krijgt u door communicatietechnieken (nieuwe) inzichten om de klant anders te begeleiden. Lees meer over Omgaan met financiële hulpvragen.
 • Oefenen met gespreksvaardigheden. In deze training oefent u met rollenspelen uit de motiverende gespreksvoering. Lees meer over Oefenen met gespreksvaardigheden.
 • Werknemers met schulden. Tijdens deze training krijgt u praktische tips voor het signaleren van financiële problemen bij uw werknemers en uitleg over welke mogelijkheden er zijn om deze problemen aan te pakken of mogelijk voor te zijn. Lees meer over Werknemers met schulden.

Kunt u uw rekeningen niet meer betalen?

Heeft u schulden of kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Er zijn verschillende mogelijkheden voor het regelen van schulden. Lees hier meer over bij Schuldhulpverlening.

Servicepunt XL

Heeft u vragen en hulp nodig bij het ordenen van (financiële) administratie of hulp bij het invullen van formulieren? Ga dan langs bij een Servicepunt XL bij u in de buurt.

Informatie over welke instanties u verder kunnen helpen, vindt u op Hulp bij administratie en financiën.

Gepubliceerd: 26 september 2018Laatste wijziging: 9 mei 2019