Dagontheffing milieuzone voor dieselauto’s aanvragen

In sommige situaties kunt u een ontheffing aanvragen om met een vervuilende dieselbestelauto toch in de milieuzone te mogen rijden. Als u alleen heel af en toe met een vervuilende auto in de milieuzone rijdt, kunt u een dagontheffing aanvragen.

U kunt een dagontheffing voor de milieuzone aanvragen bij de gemeente. Voor de aanvraag betaalt u altijd kosten aan de gemeente, ook als u geen ontheffing krijgt.

 U kunt naar verwachting vanaf 29 juni 2021 een dagontheffing aanvragen.

Hoe werkt het?

Rijdt u heel af en toe in de milieuzone met uw bestelauto? Dan kunt u een dagontheffing aanvragen. Zo hoeft u voor een paar bezoeken per jaar aan de milieuzone geen geld uit te geven aan een nieuwe auto.

Voorwaarden

U kunt per jaar maximaal 6 keer een dagontheffing krijgen. Per kenteken kunt u 1 dagontheffing krijgen, telkens voor de duur van 1 dag. De ontheffing loopt vanaf 00.00 uur en stopt om 06.00 uur de volgende dag. De ontheffing is dus 30 uur achter elkaar geldig.

Let op: Personenauto’s komen niet in aanmerking voor een dagontheffing.

Nodig bij uw aanvraag

Bij het invullen van het aanvraagformulier in het Digitaal Loket van CityPermit leest u wat u nodig heeft bij uw aanvraag. Zie: Aanvragen.

  Aanvragen

  Let op: U kunt naar verwachting vanaf 29 juni 2021 een dagontheffing aanvragen.

  Kosten

  Een dagontheffing kost € 30,80.

  Hoelang duurt het?

  Het aanvragen van een dagontheffing kost u weinig tijd. U vult de benodigde gegevens in en ontvangt direct een bericht van de gemeente met uw ontheffing.

  Goed om te weten

  Bent u het niet eens met het besluit op uw aanvraag? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken.

  Contact

  Heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar milieuzonediesel@denhaag.nl of bel met 14070.

  Zie ook