Drank- en horecavergunning aanvragen

Wilt u een slijterij beginnen? Daarvoor heeft u een drank- en horecavergunning nodig. Ook als u alcohol schenkt in bepaalde speciale vormen van horeca heeft u deze vergunning nodig.

Bij een speciale vorm van horeca kunt u denken aan horeca in een zorginstelling, museum, bedrijfskantine of bedrijfsrestaurant, rouwcentrum, begraafplaats of crematorium.

Voorwaarden

1. Leidinggevende:

  • staat niet onder curatele
  • vertoont geen slecht levensgedrag
  • is 21 jaar of ouder

2. De inrichting en leidinggevenden voldoen aan de gestelde eisen van:

  • het ‘Besluit eisen inrichtingen Drank- en Horecawet’
  • het 'Besluit kennis en inzicht sociale hygiëne'
  • het 'Besluit eisen zedelijk gedrag Drank- en Horecawet 1999'

U vindt deze besluiten op www.overheid.nl.

Nodig bij de aanvraag

  • een plattegrond van het pand met de ligging, indeling, de bestemming van de te onderscheiden ruimten en de grenzen van het terrein
  • een kopie van een geldig legitimatiebewijs van alle leidinggevenden die in loondienst zijn
  • een kopie van de arbeidsovereenkomst van alle leidinggevenden die in loondienst zijn

Aanvragen

Vergunning aanvragen

Afspraak

Een medewerker van de horecabalie van de gemeente neemt binnen 2 werkdagen na uw aanvraag contact met u op om een afspraak te maken. Uw aanvraag en de bijlagen moeten tijdens de afspraak op volledigheid gecontroleerd en ondertekend worden. Dit is wettelijk verplicht.

Kosten

Een drank- en horecavergunning kost € 345,35 in 2019. Dit bedrag moet u ook betalen als u de vergunning niet krijgt.

Hoe lang duurt het?

De behandeling van uw aanvraag duurt 12 weken.

Horecawijzer

Is dit niet wat u zocht? Vul dan de Horecawijzer in en zie direct wat u nodig heeft.