Drank- en horecavergunning aanvragen

Wilt u een slijterij beginnen? Daarvoor heeft u een drank- en horecavergunning nodig. Ook als u alcohol schenkt in bepaalde speciale vormen van horeca heeft u deze vergunning nodig.

Bij een speciale vorm van horeca kunt u denken aan horeca in een zorginstelling, museum, bedrijfskantine of bedrijfsrestaurant, rouwcentrum, begraafplaats of crematorium.

Voorwaarden

1. Leidinggevende:

  • staat niet onder curatele
  • vertoont geen slecht levensgedrag
  • is 21 jaar of ouder

2. De inrichting en leidinggevenden voldoen aan de gestelde eisen van:

  • het ‘Besluit eisen inrichtingen Drank- en Horecawet’
  • het 'Besluit kennis en inzicht sociale hygiëne'
  • het 'Besluit eisen zedelijk gedrag Drank- en Horecawet 1999'

U vindt deze besluiten op www.overheid.nl.

Nodig bij de aanvraag

  • een plattegrond van het pand met de ligging, indeling, de bestemming van de te onderscheiden ruimten en de grenzen van het terrein
  • een kopie van een geldig legitimatiebewijs van alle leidinggevenden die in loondienst zijn
  • een kopie van de arbeidsovereenkomst van alle leidinggevenden die in loondienst zijn

Aanvragen

In verband met het coronavirus kunnen Haagse horecaondernemers aanvragen alleen nog maar digitaal indienen.

Dit houdt in dat ook de benodigde bijlagen, die genoemd worden in de samenvatting van de aanvraag als PDF-bestand, gemaild moeten worden naar: intakevergunningen@denhaag.nl. Vermeld als onderwerp het adres van de horeca-inrichting.

Pas wanneer de aanvraag compleet is, stuurt de gemeente u een ontvangstbewijs.

Vergunning aanvragen

Kosten

Een drank- en horecavergunning kost € 356,75 in 2021. Dit bedrag moet u ook betalen als u de vergunning niet krijgt.

Hoelang duurt het?

De behandeling van uw aanvraag duurt 12 weken.

Horecawijzer

Is dit niet wat u zocht? Vul dan de Horecawijzer in en zie direct wat u nodig heeft.