Hou van je huis: duurzaam woningonderhoud

Informatiepunt Hou van je huis helpt huiseigenaren, huurders en verhuurders hun huis te onderhouden en zuiniger (duurzamer) te maken. Bijvoorbeeld door te isoleren. De adviseurs van Hou van je huis helpen u ook bij vragen over subsidies en geldzaken.

Hou van je huis is onafhankelijk (zonder invloed van bedrijven) en geeft gratis advies.

Advies

Hou van je huis geeft verschillende soorten advies over het onderhouden en verduurzamen van uw huis.

Hou van je huis

Adviseurs van de gemeente helpen particuliere Begin link: huurders, einde link. en Begin link: verhuurders, einde link. met gratis advies en informatie. Bijvoorbeeld bij vragen over contracten of onderhoud en bij het energiezuiniger maken van woningen. Denk aan het aanbrengen van isolatie, koken op schone energie (aardgasvrij) en het plaatsen van zonnepanelen.

Heeft u technische vragen over duurzaam woningonderhoud? Bijvoorbeeld over isoleren of over offertes van installatiebedrijven? De technisch adviseurs van Hou van je huis kunnen u hiermee helpen. Maak een afspraak voor een Begin externe link: technisch advies van Hou van je Huis(Externe link), einde externe link. (Duurzamestad.denhaag.nl).

Hou van je huis geeft bewonersgroepen met duurzaamheidsplannen advies via:

 • een informatiestand tijdens uw evenement
 • een mobiel informatiepunt in uw wijk
 • informatieavonden en workshops voor VvE’s

Steeds meer huizen wekken net zoveel energie op als de energie die ze verbruiken (zelfvoorzienend). Dit zijn de nul-op-de-meter-woningen. De adviseurs van Hou van je huis kunnen u adviseren over het zelfvoorzienend maken van uw huis. Zij laten zien hoe u kunt besparen en hoe u geld kunt uitgeven aan verschillende aanpassingen. Denk aan het plaatsen van:

 • gevelisolatie aan de binnen- of buitenkant van uw huis
 • kozijnen met driedubbelglas
 • dak- en vloerisolatie
 • een nieuw verwarmings- en ventilatiesysteem
 • zonnepanelen

Heeft u een offerte aangevraagd voor het verbeteren van uw huis, maar weet u niet goed wat de technische begrippen betekenen? Kom dan met uw offertes langs bij een Hou van je huis-punt in de stad. U kunt uw vraag ook stellen via het Begin externe link: contactformulier(Externe link), einde externe link. (Duurzamestad.nl).

Is uw woning veilig? Om die vraag te beantwoorden biedt de gemeente de woning-apk aan. Dit is een keuring die laat zien hoe veilig uw woning is. De gemeente werkt daarvoor samen met Maas Installatie die de keuring uitvoert.

Veilig wonen en goed onderhoud van uw woonruimte horen bij elkaar. Weet u of de installaties en leidingen in uw huis veilig zijn? Met de woning-apk kunt u dit vaststellen en uw woning comfortabeler en veiliger maken.

Rapport

U krijgt een verslag met

 1. een overzicht van de problemen (als die er zijn) en de risico’s daarvan
 2. een schatting van de reparatiekosten

Dit rapport kunt u meenemen als u bijvoorbeeld een vervolgafspraak maakt met de adviseur van de gemeente.

Voorwaarden

 • U betaalt de woning-apk zelf.
 • De woning-apk is voor eigenaars, verhuurders en huurders van woningen in Den Haag.
 • De woning-apk is niet voor mensen die een woning van een corporatie huren.

Kosten

De woning-apk kost € 119,95 (de btw is daarin meegerekend). Deze kosten betaalt u voor het onderzoek en het adviesrapport die daarbij horen. Kosten voor reparatie of vervanging zitten daar nog niet bij.

U betaalt de rekening direct aan Maas Installatie.

Aanvragen

U kunt de woning-apk direct aanvragen bij Maas Installatie via telefoonnummer (070) 250 53 55. Of stuur een e-mail naar Begin link: info@maasinstallatie.com, einde link. .

U kunt met slimme, kleine maatregelen uw woning vaak al beter isoleren en geld besparen. U kunt hiervoor gebruikmaken van verschillende acties:

U kunt met slimme, kleine maatregelen uw woning vaak al beter isoleren en geld besparen. U kunt hiervoor gebruikmaken van verschillende acties:

Bekijk alle acties en kortingen voor bewoners op Begin externe link: Duurzamestad.denhaag.nl(Externe link), einde externe link..

Wilt u meer weten over (duurzaam) woningonderhoud, energie besparen, subsidies en geldzaken? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Hou van je huis. Voor het laatste nieuws, slimme tips of acties.

Heeft u vragen? Neem dan contact op via:

 • de Hou van je huis-punten:
  • Goudsbloemlaan 82, woensdag tot en met vrijdag: 13.00 tot 17.00 uur
  • Leyweg 940-J, dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur, maandag en vrijdag gesloten
  • Zwedenburg 147, dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur, maandag en vrijdag gesloten.

Locatie Denneweg gesloten

Vanaf woensdag 31 januari is het Hou van je huis-punt Denneweg gesloten.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070