Trouwlocaties

De mooiste dag van uw leven kunt u vieren in Den Haag. De gemeente heeft eigen locaties waar u kunt trouwen of uw partnerschap kunt registreren. U kunt op één locatie eenvoudig of kosteloos trouwen of uw partnerschap laten registreren. In Den Haag zijn daarnaast veel vrije locaties om te trouwen. Ook kunt u zelf een plek als trouwlocatie laten aanwijzen.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gelden er strikte voorwaarden voor de huwelijkssluitingen op de gemeentelijke en vrije locaties.

Lees meer op de pagina’s Wijzigingen dienstverlening en Trouwen op een vrije locatie.

De gemeente Den Haag heeft eigen locaties waar u kunt trouwen of uw partnerschap kunt registeren. U kunt (tegen betaling) terecht op:

Bekijk deze trouwlocaties op de kaart.

Op officiële feestdagen worden er in Den Haag geen huwelijken of partnerschappen voltrokken. De gemeente raadt u aan om op dagen van grote evenementen (bijvoorbeeld Veteranendag en Prinsjesdag) de aanrijdroutes naar de trouwlocaties te checken op omleidingen.

U kunt voor een eenvoudige of kosteloze huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie terecht op Trouwlocatie Centrum.

Trouwen waar u dat wilt?

Wilt u graag op een heel andere plek trouwen? In veel gevallen kan dit op een locatie die niet van de gemeente is. Dit noemen we een ‘vrije locatie’. Lees meer bij Trouwen op een vrije locatie.

Hoe lang duurt de trouwceremonie?

De ceremonie duurt in totaal 45 minuten (behalve bij het eenvoudig of gratis huwelijk) gerekend vanaf het moment van binnenkomst tot en met de felicitatie.

Reserveren trouwlocatie

Bij de reservering van een trouwlocatie moet u direct betalen.

Confetti, bellen blazen, sierduiven, huisregels

Confetti, rijst of iets dergelijks strooien, vuurwerk afsteken en bellen blazen is om praktische redenen in en rondom de gemeentelijke trouwlocaties niet toegestaan. Het kost veel geld om gestrooide kleine deeltjes op te ruimen en bellenblaas kan schade aan bijvoorbeeld schilderijen veroorzaken.

Er kunnen helaas geen hapjes en drankjes worden genuttigd bij de gemeentelijke trouwlocaties.

De gemeentelijke trouwlocaties zijn niet toegankelijk voor huisdieren. Geleidehonden mogen wel mee naar binnen.

De gemeente Den Haag raadt het loslaten van sierduiven bij huwelijken af, omdat dit nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid en het welzijn van deze dieren.

Gepubliceerd: 31 januari 2014Laatste wijziging: 5 juni 2020