Rob Bruin - Trouwambtenaar

Bruin, Rob

Personalia

Naam
Bruin

Voornaam
Rob

Mijn naam is Rob Bruin en ik ben werkzaam als Personeelsadviseur bij de Bestuursdienst van de gemeente Den Haag. Daarnaast ben ik voorzitter van de Ondernemingsraad van de Bestuursdienst.

Zo’n 20 jaar geleden heb ik de mogelijkheid gekregen om een prachtige hobby uit te oefenen. Nadat ik een toespraak mocht houden bij het huwelijk van een nichtje, heb ik aangeboden om als freelancer huwelijken te gaan voltrekken. Ik ben toen benoemd tot trouwambtenaar en ik vind het prachtig om te doen.

Het is heel leuk om vooraf een gesprek te hebben met het aanstaande bruidspaar. Je kan dan eerst kennismaken en toetsen hoe het bruidspaar over allerlei zaken denkt. Hun inbreng voor een mooie toespraak is van groot belang. Een beetje leuke en vrolijke toespraak is fijn , maar er zijn natuurlijk ook belangrijke serieuze momenten.

Een huwelijk is geslaagd wanneer je kan zien dat de mensen vrolijk en blij de trouwzaal verlaten. Wanneer je soms een complimentje krijgt dat het goed was dan doet mij dat plezier. Het geeft dan weer motivatie om er nog lang mee door te gaan.

Over het algemeen wordt er tijdens een huwelijk Nederlands gesproken, maar ook Engels en Duits is geen probleem voor mij. Natuurlijk kan ik mij als geboren en getogen Scheveninger ook in het Scheveningse dialect goed uitdrukken.

Foto's: Lodewijk Duijvesteijn