Hans van Gelderen - Trouwambtenaar

Personalia

Naam
van Gelderen

Voornaam
Hans

Ik ben getrouwd, heb 2 volwassen kinderen en 3 kleinkinderen.

Mijn werk heeft zich altijd in de sociale sector afgespeeld en ik ben werkzaam geweest in onder andere welzijnswerk, huisvesting, openbare orde en veiligheid. Ik ben inmiddels gepensioneerd, maar - naast mijn werk als trouwambtenaar - nog steeds actief voor de Haagse samenleving, bijvoorbeeld als lid van de Commissie Loosduinen.

Ik vervul sinds 1997 het mooie ambt van trouwambtenaar. De basis voor een huwelijk dan wel een partnerschap, is de bijzondere relatie tussen 2 mensen die met elkaar samengaan. Dit sluit aan bij mijn belangstelling in het welzijn van mensen en de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Ik vind het dan ook een eer en genoegen om een bijdrage te kunnen leveren aan de bevestiging van deze bijzondere relatie.

Ik probeer de ceremonie in een informele sfeer te laten verlopen met uiteraard een serieuze ondertoon in mijn toespraak, maar ook met ruimte voor een (glim)lach. Voor de broodnodige informatie stuur ik het bruidspaar digitaal een vragenlijst, gevolgd door een gesprek. In dit gesprek kunnen ook afspraken gemaakt worden over bijzondere wensen, zoals muziek en/of bijdragen van familie of collega's. Zo kan ik zorgen dat het een echt persoonlijke toespraak wordt, waardoor de ceremonie een blijde en blijvende herinnering zal zijn.

Foto's: Lodewijk Duijvesteijn