Partnerschapsboekje aanvragen

Het partnerschapsboekje is een herinnering aan een mooie dag. Het bevat een uittreksel van de akte van uw geregistreerd partnerschap.

Als u vooraf een partnerschapsboekje aanvraagt, krijgt u dit bij de ceremonie uitgereikt. De trouwambtenaar en de getuigen zetten hun handtekeningen erin.

Als u achteraf een partnerschapsboekje aanvraagt, dan staan de handtekeningen van de getuigen en de trouwambtenaar er niet in.

Voorwaarden

U bent in Den Haag een geregistreerd partnerschap aangegaan.

Partnerschap geregistreerd in het buitenland?

Heeft u uw partnerschap geregistreerd in het buitenland en wilt u graag een Nederlands partnerschapsboekje? Dat kan alleen als u uw buitenlandse partnerschapsregistratie aanbiedt voor inschrijving. Voorwaarde is dat 1 van de partners de Nederlandse nationaliteit heeft.

Aanvragen

Vraag trouw- of partnerschapsboekje aan

  Kosten

   • Vraagt u vooraf een standaard partnerschapsboekje aan (als u de melding voorgenomen geregistreerd partnerschap doet), dan krijgt u dit tijdens de ceremonie uitgereikt.
   • Wilt u een standaard partnerschapsboekje, dan betaalt u € 13,80.
   • Wilt u een partnerschapsboekje met luxe omslag, dan betaalt u € 32.
   • Een duplicaat van het standaard partnerschapsboekje kost € 13,80, een duplicaat van het luxe partnerschapsboekje kost € 32.

   Er komen verzendkosten bij. Na de aanvraag krijgt u een factuur via e-mail toegestuurd.

   Tarieven gelden in 2020.

   Hoe lang duurt het?

   15 werkdagen.

   Naamgebruik

   In uw partnerschapsboekje staat altijd uw geboortenaam. Wilt u dat de gemeente u na uw partnerschapsregistratie met een andere naam aanschrijft, bijvoorbeeld met die van uw partner? Kijk dan bij Naamgebruik.