Subsidie emancipatie aanvragen

Wilt u bijdragen aan het bevorderen van emancipatie in de Haagse samenleving? En heeft u voor uw plan geld nodig? Vraag dan bij de gemeente een subsidie aan.

Vanwege het coronavirus krijgt u schriftelijk of digitaal antwoord op uw subsidieaanvraag. Vul daarom uw e-mailadres in bij de aanvraag.

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen in Den Haag in vrijheid en veiligheid leeft. Voor iedereen is ruimte, zonder te letten op herkomst, sociale status of seksuele voorkeur. Veel verenigingen, stichtingen en vrijwilligers zetten zich voor dit doel in.

Voor wie?

Informatie over wie de subsidie kan aanvragen en onder welke voorwaarden vindt u via de pagina Algemene Subsidieverordening Den Haag.

Aanvragen

Om een subsidie aan te vragen stuurt u een e-mail naar emancipatie@denhaag.nl.

Subsidieregels

De regels die voor het verstrekken van deze subsidie gelden, vindt u via de pagina Algemene Subsidieverordening Den Haag.

Meer informatie

Heeft u een vraag over het emancipatiebeleid van gemeente? Stuur dan een e-mail naar emancipatie@denhaag.nl.

Queer in Den Haag

De gemeente heeft nieuw beleid gemaakt voor de emancipatie van alle queers in Den Haag. Daarmee bedoelt de gemeente iedereen die zich niet prettig voelt bij de bekende benamingen voor geslacht en seksuele voorkeur. Bijvoorbeeld homoseksueel, lesbienne, biseksueel, transgender of heteroseksueel. Lees meer informatie over het Actieprogramma Queer in Den Haag.

Feiten en cijfers

Bent u benieuwd naar de feiten en cijfers rond emancipatie in Den Haag? Bekijk dan de Emancipatiemonitor Den Haag (externe link).