Subsidie emancipatie aanvragen

Wilt u bijdragen aan het bevorderen van emancipatie in de Haagse samenleving? En heeft u voor uw plan een financiƫle compensatie nodig? Vraag dan bij de gemeente een subsidie aan.

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen in Den Haag in vrijheid en veiligheid leeft. Voor ieder individu is ruimte in deze stad ongeacht herkomst, sociale status of seksuele voorkeur. Er zijn tal van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers die zich voor dit doel inzetten.

Vanwege het coronavirus krijgt u schriftelijk of digitaal antwoord op uw subsidieaanvraag. Vul daarom uw e-mailadres in bij de aanvraag. Mis het antwoord niet, check daarvoor uw inbox.

Voor wie?

Informatie over wie de subsidie kan aanvragen en onder welke voorwaarden vindt u via de pagina Algemene Subsidieverordening Den Haag.

Aanvragen

Om een subsidie aan te vragen kunt u een e-mail sturen naar emancipatie@denhaag.nl.

Subsidieregels

De regels die voor het verstrekken van deze subsidie gelden, vindt u via de pagina Algemene Subsidieverordening Den Haag.

Meer informatie

Heeft u een vraag over het emancipatiebeleid van gemeente? Stuur dan een e-mail naar emancipatie@denhaag.nl.

Nieuwe visie

Momenteel werkt de gemeente aan een nieuwe nota Vrouwenemancipatie en een nota LHBTI. Tegelijk met deze nota's maakt de gemeente een nieuwe subsidieregeling. De voorwaarden om subsidie te krijgen veranderen. Er worden enkel subsidies gegeven aan activiteiten met een duidelijk doel. Dat doel moet bijdragen aan de doelen die gemeente in de nota's en regeling opneemt.
De nota's worden in samenspraak met de stad gemaakt en vastgesteld door de raad. De gemeente verwacht de subsidieregeling in het 1e kwartaal van 2020 bekend te maken. De regeling komt dan ook op de website te staan.

Feiten en cijfers

Bent u benieuwd naar de feiten en cijfers rond emancipatie in Den Haag? Bekijk dan de Emancipatiemonitor Den Haag.