Subsidie voor het ombouwen van brombakfietsen aanvragen

Wilt u uw 2-takt brombakfiets (laten) ombouwen tot een brombakfiets met een schonere 4-takt motor? Vraag dan subsidie aan. Dat kan tot en met 31 maart 2022, of totdat de totale subsidie van € 20.000 op is. U kunt maximaal € 1.000 vergoeding krijgen per brombakfiets.

De subsidie vergoedt de kosten van het weghalen (demonteren) van de 2-takt motor van uw brombakfiets en het kopen en plaatsen (monteren) van de nieuwe 4 -takt motor.

Hoe het werkt?

U vraagt subsidie aan met het aanvraagformulier. De gemeente beoordeelt uw aanvraag en laat u weten of u subsidie krijgt. Vervolgens laat u uw brombakfiets ombouwen.

U krijgt 90 % van de subsidie als voorschot. De 10 % die over blijft, krijgt u als:

 • de brombakfiets is omgebouwd
 • de gemeente uw subsidie definitief heeft vastgesteld
 • u een vaststellingsverzoek heeft ingediend. Dit moet binnen 6 maanden nadat de gemeente u heeft laten weten dat u subsidie ontvangt.

Voor wie?

Voor Haagse ondernemers en zzp’ers die op 27 februari 2020 of daarvoor bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven en een bedrijf hebben in Den Haag.

Voorwaarden

 • De nieuwe motor waarvoor u subsidie aanvraagt moet een 4-takt motor of een elektrische motor zijn.
 • U kunt alleen subsidie aanvragen voor het ombouwen van een brombakfiets die al op uw naam stond vóór 27 februari 2020.
 • Alleen Haagse ondernemers en zzp’ers kunnen de subsidie aanvragen. U moet op 27 februari 2020 of daarvoor bij de Kamer van Koophandel staan ingeschreven. Uit de inschrijving moet ook blijken dat u een bedrijf in Den Haag heeft.
 • U kunt maximaal voor 4 brombakfietsen subsidie krijgen.
 • U vraagt de subsidie aan voordat u de motor laat vervangen.

Nodig bij de aanvraag

Bij de aanvraag stuurt u de volgende documenten mee:

 • een kopie van uw laatste bankafschrift op naam van de aanvrager
 • een kopie van het kentekenbewijs van de brombakfiets waarvan de motor wordt vervangen
 • een kopie van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel
 • een offerte die getekend is door de verkoper. Op de offerte staat hoeveel het vervangen van de motor kost.

Aanvragen

Vraag de subsidie aan met het aanvraagformulier. Stuur het ingevulde aanvraagformulier via e-mail naar: subsidies@denhaag.nl.

Download het aanvraagformulier.

Aanvraagformulier Subsidieregeling Tweetakt Brombakfietsen Den Haag 2021 (PDF, 176,4 kB)

Gebruik onderstaand formulier voor het indienen van uw vaststellingsverzoek.

Download het formulier.

Formulier Vaststellingsverzoek Subsidie Tweetakt Brombakfietsen Den Haag 2021 (PDF, 78,7 kB)

Hoelang duurt het?

De gemeente neemt binnen 6 weken een besluit over uw subsidieaanvraag.

  Goed om te weten

  • Voordat u met uw omgebouwde brombakfiets de weg op mag, moet u uw voertuig laten keuren door de RDW. Kijk voor meer informatie en het maken van een keuringsafspraak op de website van de RDW. Let erop dat degene die uw brombakfiets ombouwt, voldoet aan de RDW-eisen en materialen gebruikt die de RDW heeft goedgekeurd.
  • Als u uw voertuig heeft omgebouwd naar een elektrisch voertuig, dan moet dit worden aangepast op het kentekenbewijs. Dit moet u bij de RDW laten doen. Als uw brombakfiets bij de RDW geregistreerd staat als elektrisch, mag u hiermee in de milieuzone rijden.
  • Heeft u een 4-takt motor laten monteren en ligt de Datum Eerste Toelating (DET) vóór 1 januari 2011? Dan moet u, voordat u met uw omgebouwde brombakfiets in de milieuzone mag rijden, bij de gemeente een ontheffing voor een 4-takt brom- of snorfiets aanvragen. Daarvoor laat u uw voertuig eerst keuren bij een dealer die de 4-takt keuring mag uitvoeren. Informatie over de keuring en dealers vindt u op de pagina Milieuzone oude brom- en snorfietsen. Vervolgens kunt u bij de gemeente een ontheffing voor de milieuzone brom- en snorfietsen aanvragen.

  Meer informatie