Vrijwilligers Huize Royal krijg​en Stadsspeld

Tijdens een feestelijke bijeenkomst van Huize Royal kregen 2 vrijwilligers een Stadsspeld. Corrie Bergink en Gerard Jansen kregen de onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor het woonzorgcentrum.

Corrie Bergink is al 50 jaar bekend bij Huize Royal. Eerst als verpleegkundige, en daarna ruim 20 jaar als vrijwilliger. Corrie helpt bij verschillende activiteiten met bewoners. Bijvoorbeeld bij bloemschikken. Ook helpt ze iedere week in het Creatief Atelier waar bewoners onder meer tekenen en kaarten maken.

Gerard Jansen is 20 jaar chauffeur van de rolstoelbus van de Saffiergroep. Eerst voor de bewoners van het woonzorgpark Loosduinen. Daarna voor de bewoners van Huize Royal. Hiervoor rijdt hij naar heel veel verschillende plekken. Gerard vertelt tijdens het rijden vaak dingen over de plekken waar ze op dat moment langsrijden.

Uitreiking

De bijeenkomst was een verrassing voor de vrijwilligers. Wethouder Robert Barker deelde er de Stadsspelden uit. Hij bedankte de vrijwilligers voor hun inzet en betrokkenheid.

Corrie Bergink en Gerard Jansen van Huize Royal bij uitreiking Stadsspeld

Over de Stadsspeld

De gemeente geeft de Stadsspeld aan inwoners die langer dan 10 jaar als vrijwilliger werken. Lees meer over de Stadsspeld op Begin link: Gemeentelijke onderscheiding aanvragen, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070