Geef uw idee of plan door

Heeft u een idee om uw buurt te verbeteren? De medewerkers van stadsdeelkantoor Scheveningen kunnen mogelijk helpen bij de uitvoering.

De medewerkers van stadsdeelkantoor Scheveningen werken iedere dag aan het beheer, onderhoud en de verbetering van Scheveningen. Dit doen zij samen met bewoners, ondernemers en wijkpartners.

Heeft u een idee of plan om uw wijk te verbeteren? Geef uw initiatief aan ons door. Dan kijken de medewerkers van het stadsdeelkantoor of en hoe zij kunnen helpen bij de uitvoering. Bijvoorbeeld in de vorm van advies, subsidies of promotie van uw initiatief. 

Wilt u een subsidie aanvragen voor een initiatief of activiteit? Dit kan via het formulier op de pagina Activiteitensubsidie voor stadsdeel aanvragen.

Heeft u een vraag voordat u een vergunning aanvraagt? U kunt deze stellen via scheveningen@denhaag.nl onder vermelding van ‘Vraag bewonersinitiatief’. De medewerker die zich met het thema bezighoudt, neemt dan contact met u op.

Het is fijner wonen en leven in een groene wijk. En een groene omgeving is goed voor bijen en insecten. Een ander voordeel van een groene wijk is dat het helpt tegen hittestress.

Heeft u een groen initiatief? Bijvoorbeeld een versteend pleintje dat wel wat groen kan gebruiken? Of wilt u samen met bewoners geveltuintjes aanleggen in de straat? Laat dit weten aan Ron en Jari, de groenbeheerders van Scheveningen. 

Ron, beetje kalende man met donkerblond haar
Ron
Jardi

In een sociale buurt letten bewoners op elkaar en doen zij samen leuke of nuttige dingen. Sociale initiatieven zijn niet altijd zichtbaar, maar wel belangrijk voor de buurt. 

Heeft u een sociaal initiatief? Bijvoorbeeld een straatfeest of een actie om nieuwe mensen in de straat te verwelkomen? Laat dit weten aan Julie, Margot en Kelly, de medewerkers Welzijn, Jeugd en Participatie van Scheveningen. 

Medewerkers Welzijn, Jeugd en Participatie Julie, Margot en Kelly. 

Julie, vrouw met brede lach, blond haar, wit jasje
Julie
Margot, lachende vrouw met bruine krullen en groen-zwart blousje.
Margot
Kelly, vrouw met donkerblond haar en witte blouse
Kelly

Sporten en spelen is leuk en gezond voor jong en oud. U kunt tijdens activiteiten nieuwe mensen ontmoeten of bijpraten met bekenden. Hiervoor kunt in heel Scheveningen terecht bij de ruim 44 playgrounds, speeltuinen en speelveldjes.  

Heeft u een initiatief op het gebied van sport en spel? Is een speeltuin bijvoorbeeld aan vervanging toe en wilt u meedenken over de nieuwe inrichting? Geef dit door aan Wesley, weg- en speelbeheerder van Scheveningen.  

Wesley. jonge man met zwart baardje en zwarte trui
Wesley

Een nette en overzichtelijke straat nodigt uit om deze netjes te houden. Ook u kunt hierbij helpen.  

Heeft u een initiatief om het straatbeeld te verbeteren? Bijvoorbeeld om veilig oversteken te verbeteren? Een pleintje opnieuw in te richten? Neem contact op met wegbeheerders Meriam, Casper, Arie en Welsey. 

Meriam, blauwe ogen, zwart haar en zwarte trui met knoopjes
Meriam
Casper, jonge vent met brede schouders, draagt bruin t-shirt
Casper

In een schone straat wonen mensen met meer plezier. Ook u kunt helpen de straat en de wijk netjes en schoon te houden door uw idee of initiatief doorgeven.  

Heeft u een initiatief om het straatbeeld te verbeteren? Bijvoorbeeld om mensen een ondergrondse restafvalcontainer (ORAC) te laten adopteren, of heeft u ideeën voor een actie om hondenpoep tegen te gaan? Neem contact op met John, milieubeheerder van Scheveningen.  

Het strand, de zee en de boulevard horen bij Scheveningen. Ze bieden ruimte voor vermaak en ontspanning. Het strand zorgt ook voor extra uitdagingen. Bijvoorbeeld als het gaat om bereikbaarheid en afval. 

Heeft u een initiatief voor op het strand en de boulevard? Bijvoorbeeld om bewoners en bezoekers enthousiast te maken om het strand schoon te maken en houden? Geef dit door aan Peggy en Eite, de strand- en boulevardmanagers van Scheveningen. 

Peggy, wit/grijs haar, ringetje in neus en bloemig shirt aan
Peggy
Eite, man met blauw overhemd en donkerblauw jasje
Elte

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070