Parkeren in Scheveningen

In het stadsdeel Scheveningen geldt in een aantal wijken betaald parkeren. Bewoners en bedrijven kunnen een parkeervergunning aanvragen.

Let op: Met ingang van 1 juli 2019 is parkeervergunning Geuzen- Statenkwartier / Duinoord (14) ook geldig op de Waldeck Pyrmontkade, tussen de Laan van Meerdervoort en het bord ter hoogte van huisnummer 881.

Van 1 augustus 2019 tot en met eind april 2020 zijn er werkzaamheden in de wijk. De gemeente heeft een tijdelijke regeling ingesteld voor bewoners van de Houtrustweg, even nummers van 254 tot en met 500. De bewonersparkeervergunning Duindorp (17) is in deze periode ook geldig in vergunninggebied Scheveningen (43). De uitwijkregeling geldt niet voor bezoekers- en bedrijfsparkeervergunningen.

Wilt u het strand van Scheveningen bezoeken? Kijk dan op Parkeren aan het strand van Scheveningen.

In een aantal straten mag u maximaal 120 of 180 minuten parkeren.

Wijziging vergunninggebied Regentessekwartier/Duinoord op 1 juli 2019

In een groot gedeelte van Duinoord zijn de tijden van betaald parkeren op 1 juli 2019 gewijzigd. Betaald parkeren geldt voortaan van maandag tot en met zondag, van 13.00 tot 24.00 uur. De vergunning geldt dan niet meer in het Regentessekwartier/Duinoord. Het nieuwe gebied wordt Geuzen- Statenkwartier/Duinoord.

De betalingsperiode van de bewoners-, bezoekers- en bedrijfsparkeervergunningen in Duinoord wordt in 2020 aangepast. Vergunninghouders betalen dan van 1 juli 2020 tot 1 oktober 2020. Vanaf oktober 2020 betalen zij jaarlijks van 1 oktober tot 1 oktober.

Vanwege de gewijzigde tijden van betaald parkeren gaat een ander urentegoed op de bezoekersvergunning gelden vanaf 1 juli 2019. Het nieuwe tegoed wordt 268 uren per vergunningjaar. Het oude tegoed was 115 uren per vergunningjaar.

Plattegronden vergunninggebieden bewoners en bedrijven

U kunt hieronder de plattegronden van de vergunninggebieden downloaden als pdf-document of bekijk de vergunninggebieden op de overzichtskaart Parkeren.

De tarieven van het betaald parkeren vindt u op de kaart met parkeertarieven Den Haag.

Bewoners

Scheveningen 43 (PDF, 7,3 MB)
Archipel/Zorgvliet 08 (PDF, 6,2 MB)

Bewoners en bedrijven

Geuzen- Statenkwartier/Duinoord 14 (PDF, 7,7 MB)
Duindorp 17 (PDF, 2,3 MB)

Bedrijven

Marktkooplieden: met 1 vergunning rond 3 markten parkeren (PDF, 759,7 kB)
Scheveningen bedrijven 80 (PDF, 7,3 MB)
Parkeren in Scheveningen

Parkeervergunning voor bewoners en bedrijven

Bewoners en bedrijven kunnen een parkeervergunning aanvragen voor:

  • Duindorp
  • Geuzen- en Statenkwartier/Duinoord
  • Scheveningen

    • Op de Strandweg, parkeerterrein Noordelijk Havenhoofd en Zwarte Pad geldt betaald parkeren van 1 maart tot 1 november. U kunt hiervoor geen parkeervergunning aanvragen.
    • Op de Hellingweg geldt geen betaald parkeren.

Parkeren voor bezoekers

Heeft u een bezoekersparkeervergunning? En komt uw bezoek aan voordat het betaald parkeren
ingaat? Dan kunt u uw bezoek alvast aanmelden. De verrekening van uren gaat in
vanaf het moment dat het betaald parkeren ingaat.

Controleer altijd of de parkeertijden op de parkeerplek hetzelfde of anders zijn dan de vooraf ingestelde tijden. De vooraf ingestelde begin- en eindtijden voor een vergunninggebied zijn niet altijd de juiste op de parkeerplek van uw bezoek. Begint of stopt op de parkeerplek het betaald parkeren eerder of later dan in rest van het vergunninggebied? Dan wordt onnodig parkeertijd bij u afgeschreven. Voer zelf de juiste begin- en eindtijd van het parkeren van uw bezoek in. Lees meer op de pagina Bezoek voor parkeren via kenteken aan- en afmelden.

Zie ook

Gepubliceerd: 25 april 2018Laatste wijziging: 29 oktober 2019