Parkeren aan het strand van Scheveningen

Komt u met de auto of motor naar Scheveningen? Houd dan rekening met extra drukte en ga goed voorbereid op weg. Volg vanaf de snelweg de borden naar Scheveningen en rijd verder met de tram. Zo kan uw bezoek aan het strand ontspannen beginnen.

Route naar Scheveningen

Het kan op zomerse dagen erg druk zijn op de wegen naar Scheveningen. Het openbaar vervoer of de (brom)fiets is dan de beste manier om bij de badplaats te komen. Komt u toch met de auto? Plan uw route richting Scheveningen-Haven of Scheveningen-Bad. Voor deze bestemmingen geeft de gemeente het volgende advies:

 1. Scheveningen-Bad via het Prins Clausplein, de A4, de N14 (Sijtwendetunnel), S200, Van Alkemadelaan en de Zwolsestraat.
 2. Scheveningen-Haven via de Koningskade, Prof. B.M. Teldersweg, President Kennedylaan, Houtrustweg en Westduinweg.

Zet uw navigatiesysteem uit

Om het verkeer in Scheveningen op drukke zomerse dagen in goede banen te leiden, zet de gemeente extra verkeersregelaars in. Het advies aan automobilisten is om wanneer dit het geval is in Scheveningen het navigatiesysteem uit te zetten en de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Bezoekers genieten van het Scheveningse strand
Bezoekers genieten van het Scheveningse strand

Parkeren aan het strand

Wilt u toch bij het strand parkeren? Parkeer uw auto op een parkeerterreinen in de buurt. Parkeer langs de Strandweg in 1 van de 256 parkeervakken of op 1 van de 300 parkeerplaatsen op parkeerterrein Noordelijk Havenhoofd. Dit terrein ligt aan de Strandweg en is bereikbaar via de Vissershavenweg. Het terrein is 24 uur per dag geopend.

Wat kost het?

 • Van 1 maart tot en met 31 oktober: € 3,50 per uur (2019: € 3,60 per uur) , van 1 november tot 1 maart gratis.
 • Een dagkaart op het parkeerterrein kost € 21,70 (2019: € 21,80).

  Overzicht parkeergarages en parkeerplaatsen

  U kunt ook terecht bij 1 van de parkeergarages in de buurt. Bekijk een overzicht van de parkeermogelijkheden in Scheveningen op de website van BKS Parking. Of bekijk de kaart met parkeerplaatsen en invalideparkeerplaatsen.

  In de woonwijken geldt betaald parkeren. U kunt er maximaal 60 tot 120 minuten parkeren

   Parkeren motoren in Scheveningen

   Komt u met de motor? Voor motorfietsen zijn 2 speciale stroken met parkeervakken aangelegd. Motoren parkeren er gratis.

   • aan de Strandweg vanaf de Scheveningseslag
   • tussen het Adriaan Maasplein en de Strandweg

   Daarnaast kunt u uw motor tegen een kleine vergoeding stallen bij de stallingen van Biesieklette. Kijk voor de locaties op www.biesieklette.nl.

   Met het openbaar vervoer naar Scheveningen

   U kunt ook makkelijk met het openbaar vervoer in Scheveningen komen. Met de tram of bus vanaf de stations Den Haag Holland Spoor en Den Haag Centraal stapt u binnen 15 minuten bij het strand uit.

   Plan uw route via www.9292.nl of www.htm.nl.

   Het strand is goed bereikbaar met openbaar vervoer
   Het strand is goed bereikbaar met openbaar vervoer

   Gepubliceerd: 23 oktober 2018Laatste wijziging: 30 november 2018