Parkeren aan het strand van Scheveningen

Komt u met de auto of motor naar Scheveningen? Houd dan rekening met extra drukte en ga goed voorbereid op weg. Als u aan de rand van de stad parkeert en dan met de tram verder gaat bent u het snelst. Zo kan uw bezoek aan het strand ontspannen beginnen.

Park + Beach

Parkeer voordelig bij Q-Park CS New Babylon en reis makkelijk en snel met tram 9 naar het strand van Scheveningen. Reserveer online 1 kaartje voor parkeren en de tram. Dit kan vanaf 5 euro (op vrijdagavond, zaterdag en zondag). Lees meer informatie op de website van Park+Beach.

Er zijn ook andere Park en Ride mogelijkheden. U parkeert dan ergens in de stad, tegen een voordelig tarief. U reist daarna verder met het openbaar vervoer. 

Route naar Scheveningen

Het kan op zomerse dagen erg druk zijn op de wegen naar Scheveningen. Het openbaar vervoer of de (brom)fiets is dan de beste manier om bij de badplaats te komen. Komt u toch met de auto? Plan uw route richting Scheveningen-Haven of Scheveningen-Bad. Voor deze bestemmingen geeft de gemeente het volgende advies:

 1. Scheveningen-Bad via het Prins Clausplein, de A4, de N14 (Sijtwendetunnel), S200, Van Alkemadelaan en de Zwolsestraat.
 2. Scheveningen-Haven via de Koningskade, Prof. B.M. Teldersweg, President Kennedylaan, Houtrustweg en Westduinweg.

Verkeersregelaars wijzen de weg

Om het verkeer in Scheveningen op drukke zomerse dagen in goede banen te leiden, zet de gemeente extra verkeersregelaars in. Het advies aan automobilisten is om wanneer dit het geval is in Scheveningen het navigatiesysteem uit te zetten en de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Bezoekers genieten van het Scheveningse strand
Bezoekers genieten van het Scheveningse strand

Parkeren aan het strand

Wilt u toch bij het strand parkeren? Parkeer uw auto op een parkeerterreinen in de buurt. Parkeer langs de Strandweg in 1 van de 256 parkeervakken of op 1 van de 300 parkeerplaatsen op parkeerterrein Noordelijk Havenhoofd. Dit terrein ligt aan de Strandweg en is bereikbaar via de Vissershavenweg. Het terrein is 24 uur per dag geopend.

Wat kost het?

 • € 3,95 per uur in 2021.
 • Een dagkaart op het parkeerterrein kost € 23,55 in 2021.

  Overzicht parkeergarages en parkeerplaatsen

  U kunt ook terecht bij 1 van de parkeergarages in de buurt. Bekijk een overzicht van de parkeermogelijkheden in Scheveningen op de website van BKS Parking of op de website van Interparking. Of bekijk de kaart met parkeerplaatsen en invalideparkeerplaatsen.

  In de woonwijken geldt betaald parkeren. U kunt er maximaal 60 tot 120 minuten parkeren.

  Gele wielklem

  U kunt een wielklem op uw auto krijgen als:

  • U een parkeerbon krijgt en de gemeente niet kan achterhalen van wie de auto is.
  • Uw auto een buitenlands kenteken heeft en u een parkeerbon krijgt.
   Dit geldt voor auto’s met een kenteken uit een land waarmee Nederland geen afspraak heeft om persoonsgegevens uit te wisselen.

    Parkeren motoren in Scheveningen

    Komt u met de motor? Voor motorfietsen zijn 2 speciale stroken met parkeervakken aangelegd. Motoren parkeren er gratis.

    • aan de Strandweg vanaf de Scheveningseslag
    • tussen het Adriaan Maasplein en de Strandweg

    Daarnaast kunt u uw motor tegen een kleine vergoeding stallen bij de stallingen van Biesieklette. Kijk voor de locaties op www.biesieklette.nl.

    Met het openbaar vervoer naar Scheveningen

    U kunt ook makkelijk met het openbaar vervoer in Scheveningen komen. Met de tram of bus vanaf de stations Den Haag Hollands Spoor (HS) en Den Haag Centraal (CS) stapt u binnen 15 minuten bij het strand uit.

    Plan direct uw route via www.9292.nl of www.htm.nl.

    Het strand is goed bereikbaar met openbaar vervoer
    Het strand is goed bereikbaar met openbaar vervoer

    Touringcars

    Voor touringcars zijn er gereserveerde plaatsen om langdurig te parkeren. Ook zijn er gereserveerde plaatsen waar passagiers in de buurt van toeristische plaatsen kunnen in- en uitstappen. Op de gereserveerde plaatsen hoeft geen parkeergeld te worden betaald.

    Bekijk de gereserveerde plaatsen op de kaart

    • om langdurig te parkeren (aangegeven met een roze/paarse streep)

    • om passagiers te laten in- en uitstappen (aangegeven met een blauwe streep).

    Gepubliceerd: 23 oktober 2018Laatste wijziging: 21 januari 2021