Parkeeruren bijkopen en meenemen

Met een parkeervergunning voor bezoekers koopt u een bepaald aantal parkeeruren (parkeertegoed) per vergunningjaar. Zijn de uren op of wilt u om een andere reden uren bijkopen? U kunt iedere periode 1 keer 50 parkeeruren bijkopen. Ook voor uw mantelzorger kunt u uren bijkopen.

Hoeveel parkeeruren u standaard bij een parkeervergunning voor bezoekers krijgt, hangt af van het gebied waar uw vergunning geldig is. Zijn de uren op? Dan moet uw bezoek ter plekke betalen voor parkeren via de parkeerautomaat of via mobiel parkeren. Of u kunt extra uren bijkopen. Bij een vergunning voor mantelzorgers krijgt u standaard 400 uur. Hebt u meer uur nodig? Dan kunt u deze bijkopen.

Alleen voor eigen gebruik

De parkeeruren van uw bezoekersvergunning zijn alleen bedoeld om uw eigen bezoek te laten parkeren. U moet uw bezoek zelf aanmelden. Het is niet toegestaan om het gebruik van de parkeervergunning voor bezoekers over te dragen aan anderen. Misbruik van de parkeervergunning voor bezoekers kan tot gevolg hebben dat de gemeente uw bezoekersparkeervergunning intrekt.

Parkeeruren bijkopen

In MijnDenHaag koopt u extra parkeertegoed. Dit kost € 50 voor 50 uur. U betaalt met iDEAL. U kunt 1 keer per vergunningjaar uren bijkopen. Meer of minder dan 50 uur bijkopen is niet mogelijk.

Let op!
Houd rekening met wanneer uw vergunningjaar afloopt. Koop uw extra parkeeruren alleen als u ze dit vergunningjaar nog (deels) denkt te gebruiken. Want u kunt in totaal maar 50 parkeeruren meenemen naar de volgende periode. Er wordt niet terugbetaald als u niet gebruikte uren over heeft.

U logt in met DigiD op MijnDenHaag.

Parkeeruren bijkopen in MijnDenHaag

Parkeeruren bijkopen

Geen DigiD? Vraag dan uw DigiD aan

Wanneer krijgt u de uren?

Uren die u bijkoopt, worden binnen 1 week bijgeschreven op uw tegoed.

Parkeeruren meenemen

Uren meenemen naar volgende periode

Heeft u aan het eind van het vergunningjaar nog uren over? En heeft u op tijd betaald voor het nieuwe vergunningjaar? Dan neemt u automatisch maximaal 50 overgebleven uren mee naar de volgende periode.

Voorbeeld: U heeft 50 parkeeruren bijgekocht. En u heeft ook nog 15 parkeeruren van uw starttegoed over. Uw tegoed is aan het einde van het vergunningjaar nog 65 uur. Daarvan gaat 50 uur mee naar de volgende periode. De rest van de uren kunt u niet meer gebruiken. 

Als u 15 uren over had aan het einde van het vergunningjaar, dan neemt u 15 uren mee.

Uren meenemen naar een ander gebied na verhuizing

Het is niet mogelijk om uren mee te nemen naar een ander gebied. Als u de vergunning opzegt, vervallen de uren.

Vergunningsperiode gebied

Uw parkeervergunning is geldig voor 1 vergunningjaar. Bij een bezoekersparkeervergunning verschilt het aantal parkeeruren per vergunningsgebied. In gebieden waar meer uren betaald parkeren is, krijgt u ook meer parkeeruren.

Bekijk van wanneer tot wanneer de vergunningsperiode in uw gebied loopt.

Gebied Parkeeruren per vergunningjaar
Leyweg winkelgebied 203
Duindorp, Geuzen- en Statenkwartier/Duinoord, Transvaal en Leyenburg 268
Centrum, Centrum-Zuid, De Venen, Laakhaven 332
Scheveningen 366
Alle andere gebieden 138

Zie ook

Gepubliceerd: 29 maart 2018Laatste wijziging: 22 juni 2021