Parkeerboete, wielklem of auto weggesleept

Boetes voor niet betalen of verkeerd parkeren, een wielklem of weggesleept worden is vervelend. Maar omdat er zoveel auto’s in Den Haag zijn, is het nodig dat iedereen zich aan de regels houdt. Daarom moet u parkeren op de juiste plek en betalen bij de parkeerautomaat.

Voor verschillende overtredingen zijn er boetes. U kunt bezwaar maken als u het niet eens bent met uw boete.

Parkeerbon

Als u niet (genoeg) betaalt in gebieden waar het betaald parkeren is, krijgt u een parkeerbon. U krijgt ook een bon als uw parkeervergunning niet geldig is. De bon wordt officieel een ‘naheffingsaanslag parkeerbelasting’ genoemd. Lees er meer over bij Parkeerbon (Naheffingsaanslag parkeerbelastingen).

Bezwaar parkeerbon

Bent u het niet eens met uw parkeerbon? Dan kunt u bezwaar maken. Bij Bezwaar parkeerbon (naheffingsaanslag parkeerbelastingen) leest u of u daarvoor in aanmerking komt en wat de voorwaarden zijn.

Bekeuring

Als u uw voertuig op een plek parkeert waar dit niet mag, kunt u een bekeuring krijgen. De bekeuring heet officieel een ‘aankondiging of kennisgeving van beschikking’. Lees meer over de kosten en voorwaarden bij Bekeuring (Aankondiging van beschikking).

Uw auto is weggesleept

Staat uw auto of voertuig verkeerd geparkeerd? Dan kan het worden weggesleept. In dat geval krijgt u een rekening (‘Beschikking’) voor de kosten van het wegslepen.

Gele wielklem

U kunt een wielklem op uw auto krijgen als u een parkeerbon krijgt.

Parkeren met motor of brommobiel

Motoren en brommobielen mogen overal parkeren waar personenauto's ook mogen parkeren.

Motor

Voor het parkeren met een motor hoeft u in gebieden met betaald parkeren niet te betalen.

Brommobiel

Voor het parkeren van brommobielen moet u in gebieden met betaald parkeren wel betalen. Gaat het om een gehandicaptenvoertuig? Dan hoeft u niet te betalen voor parkeren in gebieden met betaald parkeren.

Gepubliceerd: 25 november 2014Laatste wijziging: 1 juni 2021