Begrafenis op gemeentelijke begraafplaats regelen

De administratie van de gemeentelijke begraafplaatsen regelt allerlei zaken rond de begrafenis. Zoals de keuze van het graf, de voorzieningen tijdens de uitvaart en het onderhoud van de graven.

Er zijn 2 gemeentelijk begraafplaatsen:

Daarnaast zijn er in Den Haag ook niet-gemeentelijke begraafplaatsen en crematoria. Deze zijn meestal in particulier beheer of van een kerkelijke instelling.

Administratie

De administratie regelt alles wat met een uitvaart op een gemeentelijke begraafplaats te maken heeft. Bijvoorbeeld de keuze van het graf en de datum en tijdstip van de plechtigheid. Ook is de administratie verantwoordelijk voor het onderhoud van de graven en het sluiten of verlengen van grafruimtes.

Het tijdstip van een uitvaartplechtigheid voor een begrafenis of crematie moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 24 uur van tevoren, worden gereserveerd.

Meestal verzorgt een begrafenisondernemer het contact met de administratie namens de familie. Regelt u zelf de uitvaartplechtigheid? Neem dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 24 uur van tevoren, contact op met de administratie om het tijdstip van de dienst te vast te leggen.

Uitvaart App

Via de Uitvaart App kunt u informatie vinden over de gemeentelijke begraafplaatsen en hun voorzieningen. Ook kunt u er zelf zaken regelen en reserveringen maken. Download de app voor iPhone of Android.

Adres en contact

Kerkhoflaan 12
2585 JB Den Haag
Telefoon: (070) 350 40 36 (bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur)
Fax: (070) 350 44 89
E-mail: begraafplaatsen@denhaag.nl

Tarieven

Folders over tarieven, dienstverlening en bepalingen, catering en het rouwcentrum Westduin kunt u  bekijken in de app of per e-mail aanvragen via begraafplaatsen@denhaag.nl.

Sinds 1 mei 2020 worden er geen acceptgiro’s meer verstuurd. U kunt de rekening betalen via internetbankieren, eigen overschrijfkaart van uw bank of aan de balie van de begraafplaats (Kerkhoflaan of Westduin) pinnen. Vermeld bij betaling van de rekening het factuurnummer en het debiteurennummer.

Wandelingen langs monumenten

Op beide gemeentelijke begraafplaatsen kunt u een wandeling maken langs monumenten en bijzondere graven. Bekijk de route en bijbehorende informatie van de wandeling via de app of haal de brochure bij de begraafplaats.

Herdenkingen

Er zijn door het jaar heen herdenkingen op beide begraafplaatsen.

  • Op 4 mei wordt op Westduin bij het monument van de Stijkelgroep een krans gelegd.
  • Op 10 mei vindt op de Kerkhoflaan op het militaire erehof de herdenking van de gesneuvelde militairen bij de Slag om de Residentie in mei 1940 plaats.
  • De laatste zondag in oktober is 'Westduin verlicht herdenken'.
Westduin Verlicht Herdenken (foto: Jurriaan Brobbel)
Westduin Verlicht Herdenken (foto: Jurriaan Brobbel)

Meer gerelateerde informatie

Gepubliceerd: 26 oktober 2020Laatste wijziging: 4 november 2020