Begraafplaats Westduin

De gemeente beheert 2 begraafplaatsen. In de uitlopers van de Haagse duinen ligt de gemeentelijke begraafplaats Westduin. De begraafplaats biedt sfeer en rust.

Uitvaartplechtigheden op begraafplaats Westduin mogen vanwege het coronavirus uit maximaal 30 personen bestaan. Voor rouwbezoek en condoleancebezoek gelden dezelfde maatregelen. Alle plechtigheden zijn hapjes en drankjes weer mogelijk. Dit alles volgens de laatste RIVM adviezen. Van de bezoekers en familie (die niet uit een huishouden komen) wordt gevraagd minimaal 1,5 meter van elkaar afstand te nemen.

Westduin is een ruime en groene begraafplaats. Naast particuliere graven en familiegraven vindt u hier een urnentuin. Deze bestaat uit een urnenmuur en eigen urnengraven. Verder heeft de gemeentelijke begraafplaats een aula en een sfeervolle condoleanceruimte. Sinds 1994 is er een afzonderlijk islamitisch gedeelte.

Openingstijden

De begraafplaats Westduin is dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Tijdens de zomertijd blijft de begraafplaats open tot uiterlijk 21.00 uur.

Bereikbaarheid

De begraafplaats Westduin is bereikbaar met tramlijn 3 en bus 26. Kijk voor meer reisinformatie op www.htm.nl.

Bijzonderheden

Op begraafplaats Westduin staat het monument voor de leden van de Stijkelgroep, een verzetsgroep uit de Tweede Wereldoorlog. Westduin is de laatste rustplaats van Martinus Nijhoff en Blonde Dolly (Johanna Niemans).

Herdenkingsplein

Herdenkingsplein. Foto: Henriette Guest
Herdenkingsplein. Foto: Henriette Guest

Begraafplaats Westduin heeft een bijzonder Herdenkingsplein. Het plein biedt de mogelijkheid om as te verstrooien in 2 tombes. Dit maakt het een mooie vaste plek om dierbaren te herdenken. De planten, bomen en paden sluiten aan op de sfeer van de Haagse duinen. Het Herdenkingsplein is 's avonds en tijdens donkere dagen verlicht.

Adres en contact

Wijndaelersingel 3 - 5
2553 AC Den Haag
Telefoon: (070) 350 40 36

Uitvaart App

Via de Uitvaart App kunt u informatie vinden over de gemeentelijke begraafplaatsen en hun voorzieningen. Ook kunt u er zelf zaken regelen en reserveringen maken. Download de app voor iPhone of Android.

Werkzaamheden uitvoeren?

Steenhouwers, hoveniers en andere personen die voor derden werkzaamheden op de begraafplaats willen uitvoeren, kunnen op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur terecht. Zij zijn verplicht zich voor het begin van de werkzaamheden te melden bij de beheerder van de begraafplaats.

Folders

Wilt u meer informatie over:

  • opbaring en de tarieven
  • cateringmogelijkheden
  • algemene tarieven voor 2021

Vraag de folder aan bij begraafplaatsen@denhaag.nl.

Zie ook

Gepubliceerd: 8 augustus 2017Laatste wijziging: 17 december 2020