Begraafplaats Kerkhoflaan

De begraafplaats aan de Kerkhoflaan is een van de 2 begraafplaatsen die de gemeente beheert. De begraafplaats bestaat al sinds 1830. Het is een sfeervolle en groene locatie in de stad.

Uitvaartplechtigheden op begraafplaats Kerkhoflaan mogen vanwege het coronavirus uit maximaal 30 personen bestaan. Voor rouwbezoek en condoleancebezoek gelden dezelfde maatregelen. Alle plechtigheden zijn hapjes en drankjes weer mogelijk. Dit alles volgens de laatste RIVM adviezen. Van de bezoekers en familie (die niet uit een huishouden komen) wordt gevraagd minimaal 1,5 meter van elkaar afstand te nemen.

Kerkhoflaan is een gemeentelijke begraafplaats sinds 1991. Er is een aula en een sfeervolle condoleanceruimte. Daarnaast is er een koelruimte met 6 plaatsen en een condoleanceruimte. Opbaring is hier mogelijk met een afspraak.

Monument begraafplaats Kerkhoflaan
Monument begraafplaats Kerkhoflaan

Openingstijden

De begraafplaats Kerkhoflaan is dagelijks geopend van 8.00 tot 18.00 uur. Tijdens de zomertijd blijft de begraafplaats open tot uiterlijk 21.00 uur.

Bereikbaarheid

De begraafplaats Kerkhoflaan is bereikbaar met tramlijn 1 en 9 (achteringang gracht, halte Riouwstraat) en bus 22.

Kijk voor meer reisinformatie op www.htm.nl.

Rondom de Kerkhoflaan kunt u ook uw auto parkeren. In dit gebied moet u betalen voor het parkeren. Controleer de parkeerborden langs de weg voor de exacte parkeertijden.

Bijzonderheden

Op de begraafplaats staat een informatiezuil waarmee u snel graven kunt vinden. Hier kunt u ook een plattegrond met route printen. U kunt bijzondere grafmonumenten bekijken, waaronder 2 mausoleums. Ook ligt op Kerkhoflaan een aantal beroemde Nederlanders begraven. Bijvoorbeeld schrijfster Anna Bosboom-Toussaint en de politici Johan Thorbecke en Pieter Jelles Troelstra.

De begraafplaats Kerkhoflaan is ontworpen door de Haagse stadsarchitect Zeger Reyers.

Adres en contact

Kerkhoflaan 12
2585 JB Den Haag
Telefoon: (070) 350 40 36 (bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur)

Uitvaart App

Via de Uitvaart App kunt u informatie vinden over de gemeentelijke begraafplaatsen en hun voorzieningen. Ook kunt u er zelf zaken regelen en reserveringen maken. Download de app voor iPhone of Android.

Werkzaamheden

Steenhouwers, hoveniers en andere personen die voor derden werkzaamheden op de begraafplaats willen uitvoeren, kunnen terecht op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur. Zij zijn verplicht zich voor het begin van de werkzaamheden te melden bij de beheerder van de begraafplaats.

Zie ook

Gepubliceerd: 8 augustus 2017Laatste wijziging: 26 oktober 2020