65-plussers eerder aan de beurt voor woning zonder trap

Haagse 65-plussers kunnen sinds 3 november 2023 sneller verhuizen naar een woning zonder trap. Huurt u bij een woningcorporatie een woning met trap? Dan komt u hiervoor in aanmerking. Er zijn wel voorwaarden.

Traplopen kan moeilijker worden als u ouder wordt. Verhuist u naar een woning zonder trap of met een kleine opstap, dan kunt u langer zelfstandig wonen. U bent dan goed op de toekomst voorbereid. Om voorrang te krijgen bij zo’n meer toegankelijke woning moet u aan 4 voorwaarden voldoen.

4 voorwaarden

U krijgt alleen voorrang als:

  • u 65 jaar of ouder bent.
  • u alleen of met zijn tweeën woont.
  • u een woning huurt van een woningcorporatie.
  • uw huidige woning een eengezinswoning, maisonnette (appartement met 2 verdiepingen), bovenwoning, flat zonder lift of portiekwoning is.

U hoeft niet slecht te lopen. Dus ook als u nog goed kunt traplopen, kunt u voorrang krijgen.

Woonnet Haaglanden

De beschikbare woningen staan op de website van Woonnet Haaglanden. Om te kunnen reageren moet u zich als woningzoekende inschrijven bij Woonnet Haaglanden(Externe link). Als u inlogt, ziet u vanzelf de woningen die voor u beschikbaar zijn. Het aanbod bestaat voor de 65-plusregeling uit benedenwoningen, flatwoningen met lift en seniorenwoningen. U kunt alleen reageren op de woningen die passen bij uw inkomen.

Kandidatenlijst

Reageert u op een woning? Dan bepaalt Woonnet Haaglanden uw plek op de kandidatenlijst. Deze lijst geeft aan wie de woning als eerste mag bekijken en huren. Dit is direct zichtbaar op de website van Woonnet Haaglanden.

Uw plek op de kandidatenlijst hangt af van de volgende 3 punten:

  • U bent 65 jaar of ouder.
  • Hoelang u al staat ingeschreven bij Woonnet Haaglanden. Hoe langer u bent ingeschreven, hoe hoger u op de kandidatenlijst staat.
  • Heeft u een urgentieverklaring? Dan bent u eerder aan de beurt.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070