Meldpunt Graffiti: legale graffiti om illegale graffiti te voorkomen

Naast het verwijderen van illegale graffiti richt het Meldpunt Graffiti zich op het aanbrengen van legale graffiti, of street art. Op verschillende plekken in de stad zijn muurschilderingen en muurgedichten aangebracht. Street art werkt als preventie tegen illegale graffiti. Daarbij maakt het de stad interessanter voor bewoners en toeristen.

In Den Haag kunnen graffiti artiesten op 6 plekken legaal graffiti spuiten. Belangrijkste doel van deze Legale Graffiti Locaties is het 'cool' (populair) maken van legale graffiti en het 'uncool' maken van illegale graffiti.

Meldpunt Graffiti werkt hiervoor samen met 'The Hague Street Art (THSA)'.

10 jaar Meldpunt Graffiti

Het Meldpunt Graffiti bestaat 10 jaar. Om dit jubileum te vieren is er een magazine gemaakt, waarin te lezen is wat het Meldpunt allemaal doet en heeft gedaan. Zoals natuurlijk het tegengaan van illegale graffiti, maar ook het realiseren van legale graffiti, oftewel street art. Een goed voorbeeld hiervan is de beschildering van de gevel van het Nederlands Dans Theater, de grootste muurschildering van Den Haag! Vraag nu een exemplaar van het magazine aan via: meldpuntgraffiti@denhaag.nl.

Adres en contact Meldpunt Graffiti

Gemeente Den Haag Publiekszaken
Meldpunt Graffiti
Antwoordnummer 84305
2508 WB Den Haag

E-mail: meldpuntgraffiti@denhaag.nl
Telefoonnummer: (070) 353 46 05

Meer informatie

Gepubliceerd: 26 mei 2016Laatste wijziging: 19 oktober 2017