Woningen voor leraren, politieagenten en zorgmedewerkers

De gemeente probeert om leraren, politieagenten en zorgmedewerkers sneller aan een passende huurwoning te helpen. Daarom maakt zij afspraken met partijen in de stad, zoals verhuurders, ontwikkelaars en beleggers. Met deze partijen spreekt de gemeente af dat zij een bepaald deel van hun huurwoningen beschikbaar stellen aan deze doelgroepen.

Leraren, politieagenten en zorgmedewerkers zijn belangrijk voor de stad. Maar ook voor deze groepen is het vaak moeilijk om een betaalbare en passende woning te vinden in Den Haag. De gemeente probeert het werken in Den Haag voor hen aantrekkelijker te maken door hen te helpen bij het vinden van een passende huurwoning. Deze maatregel om te experimenteren met woningen voor maatschappelijke beroepen staat in de Woonagenda 2020-2030.

In de afgelopen jaren zijn in verschillende nieuwbouwcomplexen van particuliere verhuurders woningen beschikbaar gesteld aan deze groepen. De komende jaren gaat de gemeente hiermee door.

Hoe werkt het?

Wie in Den Haag werkt als leraar, politieagent of zorgmedewerker, kan in aanmerking komen voor een huurwoning in de stad. Dit zijn meestal woningen met een huur van ongeveer € 760 tot € 1.050 per maand. Onder actueel aanbod vindt u meer informatie over beschikbare woningen.

De woningen worden niet aangeboden door de gemeente, maar door partijen waar de gemeente mee samenwerkt. U wordt dan ook doorverwezen naar de website van deze partijen.

Voorwaarden

De verhuurders van de aangeboden woningen hebben eigen huurvoorwaarden waaraan u moet voldoen. Bijvoorbeeld een minimaal maandelijks inkomen. De precieze voorwaarden vindt u bij het woningaanbod van de verhuurders. Het toewijzen van de beschikbare woningen is aan de verhurende partij.

Actueel aanbod

Op dit moment is er geen aanbod. Zodra er woningen beschikbaar zijn, vindt u hieronder de link naar de verhurende partij.

Zie ook

Gepubliceerd: 20 juli 2022Laatste wijziging: 25 juli 2022