Veel veranderingen in Kijkduin

Kijkduin Bad krijgt een nieuw winkelcentrum met appartementen en een ondergrondse parkeergarage. De eerste fase van het winkelcentrum is geopend. De eerste 3 woonblokken zijn ook al bewoond. De bouw van de overige 4 woonblokken gaat goed vooruit, net als de bouw van het 2e deel van de parkeergarage.

De boulevard wordt vernieuwd en het Atlantic Hotel flink verbouwd. In Kijkduin Binnen komen op verschillende plekken nieuwe woningen. Ook de natuurgebieden rondom Kijkduin worden uitgebreid. Hierover leest u meer op de pagina Landschappelijk Raamwerk geeft ruimte aan natuur in Kijkduin

Tijdens de werkzaamheden blijft Kijkduin goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer. Kijk voor actuele informatie op de pagina Bereikbaarheid Kijkduin (Bad).

De projecten

Op deze pagina leest u over de volgende projecten:

 • Kijkduin Bad en de nieuwe boulevard
 • nieuw winkelcentrum voor Deltaplein
 • nieuw Atlantic Hotel
 • de nieuwe Entree en Fietsenstalling (EeF) onder het Deltaplein
 • woningenbouw op Schapenatjesduin Oost
 • nieuwe luxe woonwijk op Waldeck
 • luxe appartementen op het voormalig parkeerterrein van de Internationale School

  Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Kijkduin? Meld u aan voor de digitale Nieuwsbrief Kijkduin.

  Van de ontwikkelingen in Kijkduin is een fotoalbum gemaakt. Bekijk het fotoalbum Ontwikkelingen Kijkduin op Flickr. Volg de ontwikkelingen van het project van FRED Developers in Kijkduin Bad via de webcam.

  Kijkduin Bad

  In Kijkduin Bad wordt hard gewerkt aan het nieuwe winkelcentrum met een ondergrondse parkeergarage. Er komen winkels, restaurants en ongeveer 200 appartementen. Tussen de gebouwen komen pleinen met terrasjes. Ook het Deltaplein wordt opnieuw ingericht. Het plein tussen het Atlantic Hotel, het nieuwe winkelcentrum en de boulevard geeft een goed uitzicht over zee. Op het plein en de boulevard komen perken met zand en duingrassen.

  • Tijdens de werkzaamheden is een deel van het parkeerterrein afgesloten. Het strand, de strandpaviljoens en de winkels en restaurants in het winkelcentrum blijven goed bereikbaar.
  • De toegang tot het strand blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar via het Deltaplein tussen het winkelcentrum en het Atlantic Hotel.
  • De draaimolen is tijdelijk verplaatst richting strand.

  U kunt meer lezen over de plannen op de pagina Nieuw ontwerp buitenruimte badplaats (RIS295383).

   Impressie nieuwe - Deltaplein 'balkon aan zee' (concept-voorontwerp, artist impressie)
   Impressie nieuwe - Deltaplein 'balkon aan zee' (concept-voorontwerp, artist impressie)

   Nieuwe boulevard

   De nieuwe boulevard krijgt minstens 9 meter vrije ruimte voor voetgangers. Aan de noord- en zuidkant van de boulevard komen nieuwe opgangen. Door de verhoogde ligging van de nieuwe boulevard is er goed zicht op zee.

   Nieuw winkelcentrum voor Deltaplein

   Aan het Deltaplein komt een geheel nieuw winkelcentrum. Op de bezoekersparkeergarage, die deels onder de grond komt, komen restaurants en winkels. Daarnaast komen er ongeveer 215 woningen, waarvan ook minimaal 35 huurappartementen. De eerste 3 appartementencomplexen zijn al bewoond. Een deel van het winkelcentrum is klaar, net als een deel van de parkeergarage. De ontwikkelaar van dit project geeft meer informatie over de uitwerking en de planning op www.nieuwkijkduin.nl.   

   Deltaplein met rechts de ingang naar de nieuwe fietsenstalling (artist-impressie)
   Deltaplein met rechts de ingang naar de nieuwe fietsenstalling (artist-impressie)
   Binnenplein bij het winkelcentrum
   Binnenplein bij het winkelcentrum

   Nieuw modern Atlantic Hotel

   Er zijn plannen voor het verbouwen van het huidige Atlantic Hotel. Het bestaande hotel krijgt meer hotelkamers en conferentiezalen met uitzicht op zee. Verder komt er een luxe zwembad, fitness en wellnessruimte met een beautycenter.

   De locatie wordt uitgebreid met luxe koop- en huurappartementen. Deze appartementen hebben een grote buitenruime en vrijwel allemaal uitzicht op zee. Verder kunnen de toekomstige bewoners gebruikmaken van de hotelfaciliteiten en schoonmaak- en roomservice. Bij het Atlantic Hotel komt een ruime ondergrondse parkeergarage voor bezoekers en bewoners.

   Entree en Fietsenstalling (Eef)

   De gemeenteraad heeft in november 2021 besloten geld beschikbaar te stellen voor de aanleg en realisatie van de ondergrondse Entree en Fietsenstalling (EeF) in Kijkduin Bad. Dit betekent dat de EeF gerealiseerd kan worden. De EeF is de toekomstige toegang naar de ondergrondse parkeergarages van het nieuwe winkelgebied en mogelijk later het NH Atlantic Hotel. In de EeF is plek voor een fietsenstalling voor ongeveer 400 fietsen. Met de realisatie van de EeF krijgt Kijkduin een moderne, verkeersveilige oplossing voor afwikkeling autoverkeer, (brom)fietsers en voetgangers en het openbaar vervoer. Het is de bedoeling om in september 2022 te starten met de werkzaamheden voor de EeF. Ruim een jaar later, in december 2023, is de Entree en Fietsenstalling klaar. Daarna vindt de herinrichting van het Deltaplein plaats. Het streven is om voor het zomerseizoen van 2024 alle werkzaamheden afgerond te hebben.

   Meer informatie

   Lees het collegebesluit en de bijbehorende commissiebrief in de bestuurlijke stukken:

   • Besluit met betrekking tot fietsparkeervoorziening en toegang tot ondergrondse parkeergarages in Kijkduin Bad (Eef) (RIS306161)
   • Voortgang ondergrondse fietsparkeervoorziening en toegang tot ondergrondse parkeergarages in Kijkduin Bad (RIS306162)

   Duinslag

   Op de voormalige sportvelden van de Haagse Scheidsrechters Vereniging aan het Schapenatjesduin aan de Kijkduinsestraat komen ongeveer 125 nieuwe koop- en huurwoningen. De ruim 6055 kavels voor woningen zijn bijna bebouwd en bewoond. De ongeveer 6070 sociale huurwoningen, bestaande uit 2 gebouwen van 30 appartementen, zijn momenteel in aanbouw.

   Wethouder van Tongeren onthult de duinpaal met de straatnaam Duinslag
   Wethouder van Tongeren onthult de duinpaal met de straatnaam Duinslag

   Bekijk Ik bouw in Den Haag voor meer informatie over kleinschalig opdrachtgeverschap.

   Finest of ockenburgh

   Op het voormalig tenniscomplex aan het Wijndaelerduin in Kijkduin Binnen ter hoogte van de kruising Laan van Meerdervoort en Ockenburghstraat ligt Finest of Ockenburgh. In totaal zijn hier door Synchroon 132 woningen ontwikkeld en gerealiseerd, 78 appartementen (verdeeld over 5 woongebouwen) en 54 grondgebonden woningen.

   Villa aan de duinrand
   Villa aan de duinrand
   Appartementen in de duinen
   Appartementen in de duinen

   Zuiderduinen

   Op het voormalige parkeerterrein tegenover de Internationale School (ISH) zijn in totaal 61 koop- en huurappartementen gebouwd. Op de begane grond aan de kant van het Wijndaelerduin is een kinderdagverblijf. De nieuwe bewoners parkeren hun auto in de garage op de begane grond van het complex.

   Kijk voor meer informatie over dit project op www.zuiderduinen.nl.

   3 nieuwe appartementencomplexen die op de plek van het parkeerterrein komen
   3 nieuwe appartementencomplexen die op de plek van het parkeerterrein komen

   Gepubliceerd: 22 december 2021Laatste wijziging: 11 januari 2022