Veel veranderingen in Kijkduin

Kijkduin Bad krijgt een nieuw winkelcentrum met appartementen en een ondergrondse parkeergarage. De boulevard wordt vernieuwd en het Atlantic Hotel flink verbouwd. In Kijkduin Binnen komen op verschillende locaties nieuwe woningen.

Ook de natuurgebieden rondom Kijkduin worden uitgebreid. Hierover leest u meer op de pagina Landschappelijk Raamwerk geeft ruimte aan natuur in Kijkduin

Tijdens de werkzaamheden blijft de badplaats goed bereikbaar met de auto, de fiets en het openbaar vervoer. Kijk voor actuele informatie op de pagina Bereikbaarheid Kijkduin (Bad).

De projecten

Op deze pagina leest u over de volgende projecten:

 • Kijkduin Bad en de nieuwe boulevard
 • nieuw winkelcentrum voor Deltaplein
 • nieuw Atlantic Hotel
 • de nieuwe Entree en Fietsenstalling (EeF) onder het Deltaplein
 • woningenbouw op Schapenatjesduin Oost
 • nieuwe luxe woonwijk op Waldeck
 • luxe appartementen op het voormalig parkeerterrein van de Internationale School

  Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Kijkduin? Meld u dan aan voor de digitale Nieuwsbrief Kijkduin via de pagina Aanmelden nieuwsbrief

  Kijkduin Bad

  In Kijkduin Bad komt een nieuw winkelcentrum met een parkeergarage. Dit wordt in fasen gebouwd. Naast winkels komen er restaurants en 200 appartementen. Tussen de gebouwen komen pleinen met terrasjes. Ook het Deltaplein wordt verbouwd. Het plein tussen het Atlantic Hotel, het nieuwe winkelcentrum en de boulevard geeft een goed uitzicht over zee. Op het plein en de boulevard komen perken met zand en duingrassen.

  • Tijdens de werkzaamheden is een deel van het parkeerterrein afgesloten. Het strand, de strandpaviljoens en de winkels en restaurants in het winkelcentrum blijven goed bereikbaar.
  • De toegang tot het strand blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar via het Deltaplein tussen het winkelcentrum en het Atlantic Hotel.
  • De draaimolen is tijdelijk verplaatst richting strand.

  U kunt meer lezen over de plannen op de pagina Nieuw ontwerp buitenruimte badplaats (RIS295383).

   Impressie nieuwe Deltaplein 'balkon aan zee'
   Impressie nieuwe Deltaplein 'balkon aan zee'

   Nieuwe boulevard

   De nieuwe boulevard krijgt minstens 10 meter vrije ruimte voor voetgangers. Aan de noord- en zuidzijde van de boulevard komen nieuwe opgangen. Door de verhoogde ligging van de nieuwe boulevard is er goed zicht op zee.

   Impressie nieuwe boulevard Kijkduin
   Impressie nieuwe boulevard Kijkduin

   Nieuw winkelcentrum voor Deltaplein

   Het winkelcentrum aan het Deltaplein wordt geheel vernieuwd. Op de bezoekersparkeergarage die deels onder de grond komt, komen restaurants en winkels. Daarnaast komen er maximaal 215 woningen, waarvan ook minimaal 35 huurappartementen. Het nieuwe centrum wordt in fasen gebouwd, net als de parkeergarage. De 1e nieuwe gebouwen worden om het bestaande winkelcentrum gebouwd. Hierdoor kunnen winkeliers en eigenaars van restaurants direct verhuizen uit hun oude pand naar de nieuwbouw. De oplevering van de 1e fase staat gepland voor het 4e kwartaal 2019/1e kwartaal 2020. De ontwikkelaar van dit project geeft meer informatie over de uitwerking en de planning op www.nieuwkijkduin.nl.   

   Winkelcentrum bij het Deltaplein
   Winkelcentrum bij het Deltaplein
   Binnenplein bij het winkelcentrum
   Binnenplein bij het winkelcentrum

   Nieuw modern Atlantic Hotel

   Er zijn plannen gemaakt voor het verbouwen van het huidige Atlantic Hotel. Het bestaande hotel krijgt een uitbreiding van het aantal hotelkamers en conferentiezalen met uitzicht op zee. Verder komt er een luxe zwembad, fitness en wellnessruimte met een beautycenter.

   De locatie wordt uitgebreid met luxe koop- en huurappartementen. Deze appartementen beschikken over een grote buitenruime en hebben vrijwel allemaal uitzicht op zee. Verder kunnen de toekomstige bewoners gebruikmaken van de hotelfaciliteiten en schoonmaak- en roomservice. Bij het Atlantic Hotel komt een ruime ondergrondse parkeergarage voor bezoekers en bewoners.

   Entree en Fietsenstalling (Eef)

   De gemeente is tijdelijk gestopt met de voorbereidingen voor de aanleg van de Entree en Fietsenstalling (EeF). De EeF is de toekomstige toegang naar de ondergrondse parkeergarages van het nieuwe winkelgebied en het NH Atlantic Hotel. In de EeF is plek voor een fietsenstalling van ongeveer 400 fietsen.
   De openbare ruimte zal op korte termijn tijdelijk opnieuw worden ingericht. U kunt de tekening hiervan opvragen via kijkduin@denhaag.nl. Er komt een verkeersveilige oplossing, zodat bewoners, ondernemers en gasten prettig op en om het Deltaplein kunnen verblijven en recreëren. De huidige tijdelijke fietsenstalling blijft op de middenberm van de Kijkduinsestraat.
   Het college van burgemeester en wethouders wil nog steeds een ondergrondse oplossing voor het verkeer op deze kruising met fietsenstalling bouwen. Daarom werkt de gemeente in de tussentijd aan een ontwerp voor een ondergrondse entree tot de parkeergarages/ fietsenstalling. Dat doet ze samen met bewoners en ondernemers uit het gebied.

   Meer informatie

   Lees het collegebesluit en de bijbehorende commissiebrief in de bestuurlijke stukken:

   • Besluit met betrekking tot fietsparkeervoorziening en toegang tot ondergrondse parkeergarages in Kijkduin Bad (Eef) (RIS306161)
   • Voortgang ondergrondse fietsparkeervoorziening en toegang tot ondergrondse parkeergarages in Kijkduin Bad (RIS306162)

   Woningbouw op Schapenatjesduin Oost

   Op de voormalige sportvelden van de Haagse Scheidsrechters Vereniging aan het Schapenatjesduin komen ongeveer 125 nieuwe koop- en huurwoningen. De locatie ligt tussen de Kijkduinsestraat, Schapenatjesduin, een woonwagenlocatie, Middin Woonvorm Begeleid Wonen en een van de ‘puinduinen’.

   Er komen ongeveer 66 kavels voor woningen. Verder komen er ook ongeveer 60 sociale huurwoningen. De kavels zijn uitgegeven volgens de methodiek van Kleinschalig Opdrachtgeverschap (KO). Dit betekent dat kopers van de kavels zelf opdrachtgever zijn voor het bouwen van hun eigen woning. Op de kavels zijn verschillende woningtypes mogelijk: vrijstaand en geschakeld aan het water en appartementen met terras in de duinen.

   Bouw gestart

   Begin april 2019 heeft wethouder Van Tongeren het startsein gegeven voor de bouw van de ongeveer 55 kavels op de voormalige scheidsrechtervelden. Zij onthulde op de zelfbouwlocatie een duinpaal met de straatnaam 'Duinslag'.  De toekomstige woningen worden duurzaam gebouwd.  Op de kavels komen verschillende woningtypes: vrijstaand en geschakeld aan het water en patiowoningen. De 55 kavels zijn verkocht via de Kavelwinkel en de bouw van de eerste woningen is gestart. Eind 2020 zijn alle woningen op deze locatie klaar.

   Wethouder van Tongeren onthult de duinpaal met de straatnaam Duinslag
   Wethouder van Tongeren onthult de duinpaal met de straatnaam Duinslag

   Bekijk Ik bouw in Den Haag voor meer informatie over kleinschalig opdrachtgeverschap.

   Nieuwe luxe woonwijk op Waldeck

   Op het voormalig tenniscomplex aan het Wijndaelerduin in Kijkduin Binnen ter hoogte van de kruising Laan van Meerdervoort en Ockenburghstraat wordt het woningbouwplan ‘Finest of Ockenburgh’ ontwikkeld. De nieuwe woningen komen in de duinen te liggen. Er komen in totaal ongeveer 78 appartementen (48 huur en 30 koop) en 54 koophuizen met parkeren op eigen terrein. Kijk voor meer informatie en sfeerbeelden op www.finestofockenburgh.nl.

   Villa aan de duinrand
   Villa aan de duinrand
   Appartementen in de duinen
   Appartementen in de duinen

   Luxe appartementen op het huidige parkeerterrein tegenover ISH

   Op het huidige parkeerterrein tegenover de Internationale School (ISH) komen in totaal 61 koop- en huurappartementen. Op de begane grond aan de zijde van het Wijndaelerduin komt een kinderdagverblijf. De nieuwe bewoners parkeren hun auto in de garage op de begane grond van het complex.

   Kijk voor meer informatie over dit project op www.zuiderduinen.nl.

   3 nieuwe appartementencomplexen die op de plek van het parkeerterrein komen
   3 nieuwe appartementencomplexen die op de plek van het parkeerterrein komen

   Gepubliceerd: 12 oktober 2020Laatste wijziging: 18 januari 2021