Renoveren en uitbreiden NCIA/NATO-complex

Het NATO-complex aan de Oude Waalsdorperweg wordt uitgebreid en gerenoveerd. Op het gebouw komt een extra etage en aan de voorkant komt er een stuk bij. Ook wordt het terrein groter en komen er meer parkeerplaatsen.

De verbouwing is in volle gang. Eind 2019 moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Bouwcombinatie Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw voert de werkzaamheden uit.

Uitbreiding en vernieuwing

In het gebouw is NCIA gevestigd, het NATO Communications and Information Agency. Hier werken ongeveer 500 medewerkers. Het gebouw is te klein geworden voor alle medewerkers. Hierdoor werken zo’n 150 medewerkers in het naastgelegen TNO-gebouw. Door een reorganisatie binnen NCIA groeit het aantal medewerkers de komende jaren. Het nieuwe gebouw  krijgt ongeveer 740 werkplekken.  NCIA is een ICT-organisatie van de NATO. NCIA heeft Den Haag gekozen als locatie voor ICT-ontwikkeling en ICT-dienstverlening.

Opdrachtgever project

Het ministerie van Defensie is namens het Rijk opdrachtgever voor het project. Het project wordt uitgevoerd door het Rijksvastgoedbedrijf, de vastgoedorganisatie van de Rijksoverheid. Het Rijksvastgoedbedrijf en Defensie werken nauw samen met de gemeente en de gebruiker van het gebouw, de NCIA. Het ministerie van Defensie is eigenaar en beheerder van het gebouw en van de grond. Ook beheert Defensie het omliggende natuurterrein.

Gemeente

De gemeente is blij met de uitbreiding van de NATO-werkzaamheden in Den Haag. Het sluit aan bij internationale afspraken met de NATO. Het is goed voor de lokale economie en de werkgelegenheid en past uitstekend bij Den Haag als Internationale stad van Vrede, Recht en Veiligheid.

Meer informatie over het project

Gepubliceerd: 29 augustus 2016Laatste wijziging: 12 september 2018