Scheveningen: toegang wordt groener en rustiger

De gemeente begint in 2021 met de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij de Zwolsestraat/Gevers Deynootweg. Hierdoor krijgt de parkeergarage aan de Noordboulevard een ondergrondse ingang.

Tegelijkertijd gaat de gemeente het gebied tussen de Alkmaarsestraat, de Gevers Deynootweg en de Zwolsestraat opnieuw inrichten. Dat zorgt voor een betere toegang tot de boulevard en meer zicht op zee.

Werkzaamheden

De aanleg van de ongelijkvloerse kruising staat gepland in het najaar van 2021 en duurt ongeveer 18 maanden. Voor het zover is, verlegt Stedin kabels en leidingen in het gebied tussen het Palaceplein en de Zwolsestraat, Utrechtsestraat en Groningsestraat. Het werk gebeurt overdag van maandag tot en met vrijdag. Het wordt in fases uitgevoerd. Naar verwachting is het eind april 2021 klaar.
Stedin begint in november 2020 met het vervangen/verleggen van de gasleidingen in de Zwolsestraat en de Gevers Deynootweg. Voor het werk gaan de stoepen open. De plek waar gewerkt wordt, is met bouwhekken afgezet. Verkeersregelaars begeleiden zwaar werkverkeer van en naar het werkterrein.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden:

  • worden voetgangers langs de werkzaamheden geleid.
  • blijven woningen en bedrijven bereikbaar.
  • blijven straten open voor alle verkeer.

Groene entree Scheveningen Bad

Voetgangers en fietsers krijgen meer ruimte op het kruispunt Zwolsestraat/Gevers Deynootweg:

  • de zebrapaden worden breder gemaakt.
  • de korte zijde van de Zeekant wordt voetgangersgebied.
  • de steile trap aan de Zeekant naar de boulevard wordt vervangen door een flauwe hellingbaan. Zo kunnen ook mensen die niet goed kunnen lopen via deze route naar de boulevard.

Door de aanpassingen zijn vanaf de Zwolsestraat de Pier, de boulevard en de zee goed te zien . Hierdoor is het beter te herkennen als strandtoegang. Door helmgras te planten ontstaat bovendien de sfeer die bij een badplaats hoort.

Impressie: door de aanpassingen zijn De Pier, de boulevard en de zee al zichtbaar vanaf de Zwolsestraat.
Impressie: door de aanpassingen zijn De Pier, de boulevard en de zee al zichtbaar vanaf de Zwolsestraat.

Kruising veiliger

Voetgangers, fietsers, bussen, trams en auto’s maken allemaal gebruik van de kruising Zwolsestraat/Gevers Deynootweg. Met de aanleg van een ongelijkvloerse kruising en een ondergrondse entree aan de zuidkant van de parkeergarage wordt het op de kruising  en het noordelijk deel van de Gevers Deynootweg rustiger, veiliger en overzichtelijker. Het verkeer van en naar de parkeergarage kruist straks ongehinderd het (tram)verkeer op de Gevers Deynootweg.

Artist Impression van de nieuwe toegang
Artist Impression van de nieuwe toegang

Digitale informatiebijeenkomst voorontwerp

Op 6 juli 2020 was er  een digitale informatiebijeenkomst voor bewoners, ondernemers en belangstellenden over het Voorontwerp ongelijkvloerse kruising Zwolsestraat- Gevers Deynootweg.

Bekijk op YouTube de video Informatiebijeenkomst ongelijkvloerse kruising Zwolsestraat - Gevers Deynootweg

De Kust Gezond

De Kust Gezond is het programma voor verbetering van de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad. Onder andere de Noordboulevard, de Middenboulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen worden opgeknapt. Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte.

Zie ook www.denhaag.nl/dekustgezond

Gepubliceerd: 13 november 2020Laatste wijziging: 2 april 2021