Scheveningen: toegang wordt groener en rustiger

De gemeente wil een ongelijkvloerse kruising aanleggen bij de Zwolsestraat/Gevers Deynootweg. Hierdoor krijgt de parkeergarage aan de Noordboulevard een ondergrondse ingang.

Tegelijkertijd gaat de gemeente het gebied tussen de Alkmaarsestraat, de Gevers Deynootweg en de Zwolsestraat opnieuw inrichten. Dat zorgt voor een betere toegang tot de boulevard en meer zicht op zee.

  Groene entree Scheveningen Bad

  Voetgangers en fietsers krijgen meer ruimte op het kruispunt Zwolsestraat/Gevers Deynootweg:

  • de zebrapaden worden breder gemaakt.
  • de korte zijde van de Zeekant wordt voetgangersgebied.
  • de steile trap aan de Zeekant naar de boulevard wordt vervangen door een flauwe hellingbaan. Zo kunnen ook mensen die niet goed kunnen lopen via deze route naar de boulevard.

  Door de aanpassingen zijn vanaf de Zwolsestraat de Pier, de boulevard en de zee goed te zien . Hierdoor is het beter te herkennen als strandtoegang. Door helmgras te planten ontstaat bovendien de sfeer die bij een badplaats hoort.

  Impressie: door de aanpassingen zijn De Pier, de boulevard en de zee al zichtbaar vanaf de Zwolsestraat.
  Impressie: door de aanpassingen zijn De Pier, de boulevard en de zee al zichtbaar vanaf de Zwolsestraat.

  Kruising veiliger

  Voetgangers, fietsers, bussen, trams en auto’s maken allemaal gebruik van de kruising Zwolsestraat/Gevers Deynootweg. Met de aanleg van een ongelijkvloerse kruising en een ondergrondse entree aan de zuidkant van de parkeergarage wordt het op de kruising  en het noordelijk deel van de Gevers Deynootweg rustiger, veiliger en overzichtelijker. Het verkeer van en naar de parkeergarage kruist straks ongehinderd het (tram)verkeer op de Gevers Deynootweg.

  Artist Impression van de nieuwe toegang
  Artist Impression van de nieuwe toegang

  Digitale informatiebijeenkomst voorontwerp

  Op 6 juli 2020 was er  een digitale informatiebijeenkomst voor bewoners, ondernemers en belangstellenden over het Voorontwerp ongelijkvloerse kruising Zwolsestraat- Gevers Deynootweg.

  Bekijk op YouTube de video Informatiebijeenkomst ongelijkvloerse kruising Zwolsestraat - Gevers Deynootweg

  De Kust Gezond

  De Kust Gezond is het programma voor verbetering van de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad. Onder andere de Noordboulevard, de Middenboulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen worden opgeknapt. Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte.

  Zie ook www.denhaag.nl/dekustgezond

  Gepubliceerd: 13 november 2020Laatste wijziging: 28 november 2022