Bredere overkapping A12 bij Malietoren

De Koekamp en het Haagse Bos zijn samen een uniek groengebied. Veel mensen zoeken er ontspanning. De gemeente maakt de overkapping bij de Malietoren over de Utrechtsebaan ongeveer 25 meter breder. De oversteek krijgt struiken en bomen, waardoor de overgang als 1 natuurlijk geheel voelt voor fietsers en wandelaars.

  Op de overkapping komt een fiets- en voetpad tussen struiken en bomen. Samen met de overkapping van de Utrechtsebaan krijgt de Koekamp ook een flinke opknapbeurt. Den Haag werkt hiermee aan een herkenbaar Haagse stadsentree nabij het station Centraal.

  Het ontwerp voor de bredere overkapping
  Het ontwerp voor de bredere overkapping

  Werkzaamheden

  De bouw van de verbrede overkapping is bijna klaar. De komende weken wordt de overkapping groen ingericht en worden bomen herplant. Fietsers en voetgangers kunnen daarna veiliger oversteken tussen de Koekamp en het Haagse Bos.

  Planning

  De planning ziet er als volgt uit:

  • Start uitvoering: januari 2020

  • Aanleg verbrede overkapping: januari tot en met juni 2020

  • Groene inrichting van de overkapping: november 2020

  Raadsbesluit

  De gemeenteraad heeft op 14 februari 2019 ingestemd met de definitieve plannen. Ook het plan voor het verbeteren van de Koekamp is vastgesteld. Beide plannen zijn met elkaar verbonden.

  Bestemmingsplan Koekamp, Malieveld, Haagse Bos

  Om de plannen te kunnen uitvoeren is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het ontwerp- bestemmingsplan is door de gemeenteraad vastgesteld op 18 juli 2019. Kijk voor meer informatie op de pagina Bestemmingsplannen.

  Bekijk de video over de groene stadsentree (Youtube-kanaal van de gemeente)

      Meer informatie

       Zie ook: Verbeteren Koekamp

       Gepubliceerd: 7 april 2020Laatste wijziging: 13 augustus 2020