Ontwikkelingen Den Haag Zuidwest

Structuurvisie Den Haag Zuidwest

De gemeente gaat een plan maken voor de toekomst van Den Haag Zuidwest. Dit zijn de wijken Vrederust, Bouwlust, Morgenstond en Moerwijk en het Zuiderpark en de Uithof.

Lees meer

 • Dreven, Gaarden, Zichten

  In de Dreven, Gaarden en Zichten staan veel woningen van vlak na de oorlog. De gemeente, woningcorporatie Staedion en projectontwikkelaar Heijmans willen samen eraan werken om de 3 buurten te verbeteren en zo geschikt te maken voor de toekomst. 

  Meer

 • Uithof

  De gemeente wil natuurgebied De Uithof de volgende 10 jaar verbeteren en aantrekkelijker maken voor bewoners. Door bijvoorbeeld betere verbindingen aan te leggen voor voetgangers en fietsers. Door plekken te maken om te ontspannen en vrije tijd door te brengen. En door afspraken te maken over het gebruik van het park.

  Meer

 • Moerwijk

  De gemeente, woningcorporatie Vestia en Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest (WOM DHZW) werken samen om Moerwijk-Oost te verbeteren. Er komen onder andere extra woningen en bestaande woningen worden verbeterd. Zo wordt de wijk geschikt voor de toekomst.

  Meer

 • Morgenstond

  De gemeente wil weten wat er de komende 10 jaar in Morgenstond moet gebeuren zodat het een prettige wijk is om te wonen, werken en te leven. Hierover is zij in gesprek met bewoners, ondernemers en andere partijen in de wijk.

  Meer