Ondernemen in de Binckhorst

De Binckhorst is in beweging. In samenwerking met investeerders en bedrijven ontstaat een groene en waterrijke wijk, aantrekkelijk om te werken, wonen en recreëren.

Bedrijfsverzamelgebouw Apollo14
Bedrijfsverzamelgebouw Apollo14

Voor ondernemers ligt in de nieuwe Binckhorst een geweldige kans. Dat komt door de gunstige ligging vlakbij de binnenstad, de snelweg en het spoor, Schiphol, Rotterdam-The Hague Airport en de Rotterdamse haven. Bovendien is er veel werkruimte beschikbaar voor aantrekkelijke prijzen.

Werken in de Binckhorst (Youtube-kanaal van de gemeente)

Meer banen

De gemeente werkt aan een economisch programma voor de nieuwe Binckhorst. Op dit moment zijn er 10.000 banen. De gemeente wil daar 5.000 banen aan toevoegen, door:

 • Extra vierkante meters werkruimte te realiseren: ongeveer 80.000 m2 voor klassieke, ambachtelijke bedrijven. Zittende bedrijven kunnen daardoor uitbreiden en er is ruimte voor nieuwe bedrijven.
 • Ruimte te maken voor innovatieve bedrijven: het gaat om ondernemers die vernieuwen en iets terug willen doen voor de wereld. Dit is de impact economy: vernieuwende bedrijvigheid die een bijdrage levert aan een duurzame en betere wereld (‘doing good and doing business’ en omgekeerd: ‘doing business and doing good’).
 • Te investeren in een aantrekkelijke openbare ruimte en andere voorzieningen zoals horeca en sport, waardoor een levendige ontmoetingsplek is ontstaan voor allerlei ondernemers die zich willen inzetten voor een betere wereld.

Bedrijfsruimte voor start-ups

Er vestigen zich steeds meer start-ups in het gebied zoals in:

 • de Caballero Fabriek aan de Binckhaven, een groeikern voor de impact economy.
 • bedrijfsverzamelgebouw Apollo 14..
 • Vanaf half 2022 opent een nieuw bedrijfsverzamelgebouw De Titaan, meer informatie www.titaan.nl.
 • Bink36
 • De Besturing
 • Werkfabriek

  Netwerken en verenigingen

  Droombedrijf starten

  De wereld verandert in hoog tempo en in de Binckhorst wordt gewerkt aan deze veranderingen. Niets is aangeharkt of saai in dit gebied. Er is van alles mogelijk voor wie een kans ziet en zijn droombedrijf wil openen. Verder praten? Neem contact op via het e-mailadres binckhorst@denhaag.nl.

  Contact

   Zie ook: denhaag.nl/binckhorst

   Gepubliceerd: 23 augustus 2018Laatste wijziging: 29 april 2022