Binckhaven: droomplek voor bedrijven

In de Binckhaven werkt een mix van bestaande en nieuwe ondernemers. In de voormalige Caballero Fabriek (CabFab) zitten 200 creatieve bedrijven. Er is een levendige sfeer.

Saturnuskade in de Binckhaven
Saturnuskade in de Binckhaven

Door de bedrijvigheid heeft de gemeente vanuit het programma Impact City de nadruk gelegd op de Binckhaven. De Saturnusstraat wordt gezien als dé verzamelplaats voor creatieve bedrijven. Niet alleen voor beginnende, maar ook voor groeiende, vernieuwende ondernemers.

Openbare ruimte Binckhaven

De gemeente opende in 2006 de CabFab. Het gebruik van dit gebouw is goed voor de Binckhaven en het gebied eromheen. De CabFab heeft binnen en buiten Nederland een goede naam.

De afgelopen jaren knapte de gemeente de openbare ruimte flink op. Daardoor is het fijn om in het gebied te zijn. De verbeteringen zorgden voor meer kwaliteit van verblijven en ondernemen.

Levendige omgeving

In de Binckhaven valt veel te ontdekken. Met startende ondernemers die hun zaak uitbreiden. Bijvoorbeeld:

 • horeca, zoals brouwerij de Kompaan en Mama Kelly
 • vernieuwende bedrijven, zoals internetbedrijf Q42
 • creatieve organisaties, zoals De Besturing waar meerdere ateliers zitten
 • sport, zoals Surfpoel voor indoor (binnen) surfen op een golf van 1 meter hoog
 • maatschappelijke organisaties, zoals Greenfox waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring kunnen opdoen

Alle ondernemers hebben voordeel van de veranderingen in de Binckhaven. Vernieuwende en creatieve bedrijven en bekende namen. Zij inspireren elkaar of werken samen. Dat zorgt ervoor dat de Binckhaven steeds in beweging is en blijft.

Apollo 14

Sinds 2018 is 1 van de bedrijfsverzamelgebouwen in de Binckhorst Apollo 14. Voorbeelden hiervan zijn verder:

Inmiddels is duidelijk dat de Binckhaven aantrekkelijk is voor ondernemers. De goede bereikbaarheid en centrale ligging omringd door creativiteit trekt nieuwe ondernemers aan. Daardoor groeit de werkgelegenheid. En zo wordt het voor grotere bedrijven nog interessanter om zich in Den Haag te vestigen of er te blijven.

De Titaan

In de Saturnusstraat 95 investeert de gemeente in een nieuw creatief bedrijfsverzamelgebouw: De Titaan. In het voormalig Harting Bankgebouw is na een grondige verbouwing ruimte voor ongeveer 70 bedrijven en meer dan 350 arbeidsplaatsen. De Titaan is een belangrijke toevoeging aan de ontwikkeling van de Binckhaven. Er is veel behoefte aan bedrijfsruimte voor ondernemers die na de startfase groeien en meer ruimte nodig hebben. Dit trekt talent en investeerders aan. De bouw begint 1 december 2020. Het plan wordt naar verwachting eind 2022 opgeleverd.

Mooi wonen en werken

In de Binckhaven ontstaat in de komende jaren een levendige stadswijk met alles wat nodig is om goed te kunnen wonen, vlak naast het centrum en uitvalswegen. Met oog voor mens en natuur.

Verschillende ontwikkelaars maken plannen voor de Binckhaven. Zoals:

 • Frank is een Binck: dit is de naam van een groot complex op de kop van de Binckhaven. Hier komen woningen, horeca en creatieve bedrijven op de begane grond. De naam verwijst naar de architect Frank van Klingeren. Hij ontwierp de opvallende staalconstructie van de voormalige jeugdherberg Ockenburgh, die in dit complex opnieuw wordt gebruikt. De bouw start naar verwachting begin 2021.
 • In de omgeving van de Binckhaven zijn verschillende bouwplannen die bestaan uit woningen samen met commerciële ruimten. Voor De Hallen aan de Melkwegstraat is ontwikkelaar Duijnstede bezig met een plan. Voor de kavel op de hoek Melkwegstraat/Saturnusstraat (tegenover het plan Frank is een Binck) maakt ontwikkelaar Vorm een plan. Naar verwachting start de bouw eind 2021.

Contact

  Zie ook

  Gepubliceerd: 19 november 2020Laatste wijziging: 23 november 2020