Acties en subsidies duurzaam wonen

Om duurzaam wonen toegankelijker te maken biedt Hou van je Huis verschillende acties aan. Daarnaast is er een aantal subsidies vanuit de gemeente. Zo worden duurzame oplossingen, zoals isolatie en zonnepanelen, een stuk betaalbaarder.

Met de isolatie-actie en subsidie voor isolatie wordt een warm huis een stuk voordeliger
Met de isolatie-actie en subsidie voor isolatie wordt een warm huis een stuk voordeliger

Subsidie voor isolatie

Voor dak- en vloerisolatie is subsidie beschikbaar. Lees hier meer over op de pagina Subsidie dak- en vloerisolatie 2016-2018.

Subsidie voor groene daken

Een groen dak biedt goede isolatie voor een woning. Het houdt de woning in de winter warm en in de zomer koel. Daarnaast wordt regenwater opgenomen door de planten. Hierdoor wordt het riool minder belast. Voor groene daken is subsidie beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de pagina Subsidie groene daken 2016-2018 aanvragen.

Maakt u gebruik van een subsidieregeling voor isolatie of groene daken? Dan kunt u een e-mail krijgen met vragen over het uitvoeren van duurzame maatregelen. U hoeft de vragenlijst niet in te vullen. Maar uw mening is wel belangrijk voor de gemeente. Als u de vragenlijst invult, mag de gemeente de gegevens geanonimiseerd gebruiken voor beleids- en uitvoeringsdoeleinden.

Er is subsidie voor groene daken beschikbaar
Er is subsidie voor groene daken beschikbaar

Vergunningvrij zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen zijn vergunningvrij als ze voldoen aan de voorwaarden van artikel 2 van het Besluit omgevingsrecht (Bor). Behalve als er sprake is van een monument of een beschermd stadsgezicht. Bij beschermd stadsgezicht zijn zonnepanelen op het achterdakvlak onder voorwaarden vergunningvrij toegestaan.

Zonnepanelen leveren alternatieve energie
Zonnepanelen leveren alternatieve energie

Inkoopactie zonnepanelen

Via de WoonWijzerWinkel kunt u zich inschrijven voor de inkoopactie zonnepanelen. Met deze inkoopactie bent u verzekerd van panelen van hoge kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Hoe meer inschrijvingen, hoe hoger de korting! Er is keuze uit 3 verschillende pakketten met verschillende kwaliteitscriteria omdat iedereen andere prioriteiten heeft bij het uitkiezen van zonnepanelen. Wilt u snel geld terugverdienen? Wilt u een lange garantie? Of wilt u zoveel mogelijk energie opwekken? De keuze is helemaal aan u. Via een online dakscan kunt u kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Meer informatie vindt u op de site van de WoonWijzerWinkel www.woonwijzerwinkel.nl/inkoopzon/.

Inkoopactie zonneboiler

Met een zonneboiler kan de energie van de zon worden opgevangen om water voor een bad of douche te verwarmen. De WoonWijzerWinkel heeft in samenwerking met Solesta een inkoopactie georganiseerd. Hoe meer mensen overgaan op aanschaf van een zonneboiler, hoe hoger de korting op de aanschafprijs. Kijk voor alle voorwaarden en het aanbod op www.woonwijzerwinkel.nl/inkoopzonneboiler. U kunt tot 31 juli 2018 inschrijven voor deze actie.

Gratis energiebox

Hou van je Huis biedt samen met Stichting Aardewerk de duurzame energiebox aan voor inwoners met een laag inkomen. Kom naar één van de bijeenkomsten bij u in de buurt en ontvang een doos met handige producten om energie te besparen, zoals spaarlampen, stroomschakelaars en timers. Kijk voor meer informatie op www.aarde-werk.nl.

Korting op bouwleges

Wanneer u uw woning grondig duurzaam verbouwd, dan kunt u in aanmerking komen voor een korting op de bouwleges. Leges zijn kosten die u voor een omgevingsvergunning moet betalen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de pagina Korting op bouwleges krijgen.

Zie ook Hou van je Huis

Gepubliceerd: 8 februari 2018Laatste wijziging: 9 juli 2018