Acties en subsidies duurzaam wonen

Om duurzaam wonen toegankelijker te maken biedt Hou van je Huis verschillende acties aan. Daarnaast is er een aantal subsidies vanuit de gemeente. Zo worden duurzame oplossingen, zoals isolatie en zonnepanelen, een stuk betaalbaarder.

Met de isolatie-actie en subsidie voor isolatie wordt een warm huis een stuk voordeliger
Met de isolatie-actie en subsidie voor isolatie wordt een warm huis een stuk voordeliger

Subsidie voor isolatie

Voor dak- en vloerisolatie is subsidie beschikbaar. Lees hier meer over op de pagina Subsidie dak- en vloerisolatie 2016-2018.

Subsidie voor groene daken

Een groen dak biedt goede isolatie voor een woning. Het houdt de woning in de winter warm en in de zomer koel. Daarnaast wordt regenwater opgenomen door de planten. Hierdoor wordt het riool minder belast. Voor groene daken is subsidie beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de pagina Subsidie groene daken 2016-2018 aanvragen.

Er is subsidie voor groene daken beschikbaar
Er is subsidie voor groene daken beschikbaar

Vergunningvrij zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen zijn vergunningvrij als ze voldoen aan de voorwaarden van artikel 2 van het Besluit omgevingsrecht (Bor). Behalve als er sprake is van een monument of een beschermd stadsgezicht. Bij beschermd stadsgezicht zijn zonnepanelen op het achterdakvlak onder voorwaarden vergunningvrij toegestaan.

Profiteer van de actie voor het plaatsen van zonnepanelen
Profiteer van de actie voor het plaatsen van zonnepanelen

Gratis energiebox

Hou van je Huis biedt samen met Stichting Aardewerk de duurzame energiebox aan voor inwoners met een laag inkomen. Kom naar één van de bijeenkomsten bij u in de buurt en ontvang een doos met handige producten om energie te besparen, zoals spaarlampen, stroomschakelaars en timers.

Kijk voor meer informatie op www.aarde-werk.nl.

Zie ook Hou van je Huis

Gepubliceerd: 8 februari 2018Laatste wijziging: 27 februari 2018