Nu:
Coronavirus
Laatste update: 12:43 uur

Acties en subsidies duurzaam wonen

Om duurzaam wonen toegankelijker te maken biedt Hou van je Huis verschillende acties aan. Daarnaast is er een aantal subsidies vanuit de gemeente. Zo worden duurzame oplossingen, zoals isolatie en groene daken, een stuk betaalbaarder.

Met de isolatie-actie en subsidie voor isolatie wordt een warm huis een stuk voordeliger
Met de isolatie-actie en subsidie voor isolatie wordt een warm huis een stuk voordeliger

Subsidie voor isolatie

Voor dak- en vloerisolatie is subsidie beschikbaar. Lees hier meer over op de pagina Subsidie dak- en vloerisolatie aanvragen.

Subsidie voor groene daken

Een groen dak biedt goede isolatie voor een woning. Het houdt de woning in de winter warm en in de zomer koel. Daarnaast wordt regenwater opgenomen door de planten. Hierdoor wordt het riool minder belast. Voor groene daken is subsidie beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de pagina Subsidie groene daken aanvragen.

Maakt u gebruik van een subsidieregeling voor isolatie of groene daken? Dan kunt u een e-mail krijgen met vragen over het uitvoeren van duurzame maatregelen. U hoeft de vragenlijst niet in te vullen. Maar uw mening is wel belangrijk voor de gemeente. Als u de vragenlijst invult, mag de gemeente de gegevens geanonimiseerd gebruiken voor beleids- en uitvoeringsdoeleinden.

Er is subsidie voor groene daken beschikbaar
Er is subsidie voor groene daken beschikbaar

Vergunningvrij zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen zijn vergunningvrij als ze voldoen aan de voorwaarden van artikel 2 van het Besluit omgevingsrecht (Bor). Behalve als er sprake is van een monument of een beschermd stadsgezicht. Bij beschermd stadsgezicht zijn zonnepanelen op het achterdakvlak onder voorwaarden vergunningvrij toegestaan.

Zonnepanelen leveren alternatieve energie
Zonnepanelen leveren alternatieve energie

Gratis energiebox

Hou van je Huis biedt een duurzame energiebox aan voor inwoners met een laag inkomen. Kom naar een van de bijeenkomsten bij u in de buurt en ontvang een doos met handige producten om energie te besparen, zoals spaarlampen, stroomschakelaars en timers. Kijk voor meer informatie op www.schroeder.nl.

Subsidie MDOP voor VvE's

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen een subsidie aanvragen voor een meerjaren duurzaam onderhoudsplan (MDOP). Deze subsidie is alleen voor VvE’s met minder dan 10 appartementen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de pagina Subsidie meerjaren duurzaam onderhoudsplan voor kleine VvE's aanvragen.

Korting op bouwleges

Wanneer u uw woning grondig duurzaam verbouwd, dan kunt u in aanmerking komen voor een korting op de bouwleges. Leges zijn kosten die u voor een omgevingsvergunning moet betalen. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de pagina Korting op bouwleges krijgen.

Zie ook: Hou van je Huis

Gepubliceerd: 31 januari 2019Laatste wijziging: 4 oktober 2019