Herontwikkeling Beatrijsstraat 8-12

De gemeente geeft het oude schoolgebouw aan de Beatrijsstraat 8-12 een andere invulling. De gemeente maakt van de school een plek voor kleine bedrijven. Er is namelijk veel behoefte aan kleine, betaalbare bedrijfsruimtes in de stad.

De klaslokalen in het gebouw worden verbouwd tot kleine bedrijfsruimtes. Er is straks plek voor ongeveer 40 bedrijven. Nieuwbouw is vaak te duur voor kleine ondernemers. Daarom kijkt de gemeente vanuit het programma Kleinschalige Bedrijfsruimte naar het verbouwen van bestaande gebouwen van de gemeente.

Eerder gebruik

Gebruikers Helicopter en De Samenscholing hebben de afgelopen jaren gebruikgemaakt van het schoolgebouw. Er zijn in het begin afspraken gemaakt tussen de gebruikers en de gemeente. Zoals dat het schoolgebouw slechts tijdelijk gebruikt kon worden, tot de gemeente een nieuwe bestemming voor het gebouw had gevonden. Dat moment is nu gekomen.

Bedrijfsruimtes

De bedrijfsruimtes die na de verbouwing ontstaan zijn bedoeld voor kleine bedrijven in de maakindustrie. Bijvoorbeeld meubelmakers, schilders of kleermakers. Er is ook plek voor kunstenaars.

Ruimte voor de buurt

Er is ook behoefte aan ontmoetingsplekken in de wijk. Daarom denkt de gemeente na over een ruimte voor de buurt in het gebouw. Een plek voor ideeën uit de buurt of een plek waar bewoners samen kunnen komen. Bijvoorbeeld een plek om te lunchen of een cursusruimte. Het is nog niet zeker of dit er komt. Misschien komt er ook een huisartsenpraktijk of andere gezondheidszorg in het gebouw.

Buitenruimte

Het oude schoolplein wordt ook opnieuw ingericht. Er komen in ieder geval parkeerplaatsen voor de huurders van het gebouw. En er komt nieuw groen (bomen en planten). De gemeente onderzoekt of zij een plek kan maken waar jongeren uit de buurt kunnen bewegen. De speeltuin blijft zoals hij is.

Bewonersavond

Op 13 september 2022 organiseerde de gemeente een inloopavond voor de buurt. Tijdens deze avond presenteerde de gemeente de plannen. Ook vroeg de gemeente aan de buurtbewoners wat ze van de plannen vinden, en wat zij graag terug willen zien in het gebouw en daarbuiten. De gemeente houdt hier als dat kan rekening mee bij het maken van het ontwerp van de school en de plannen voor de omgeving van de school.

Op 11 januari 2023 presenteert de gemeente het voorlopig ontwerp in de Beatrijsstraat. Bent u bewoner van ’t Puntje in Moerwijk? Dan bent u van harte welkom. U krijgt een uitnodiging.

Planning

De gemeente maakt nu de plannen en ontwerpen. De verbouwing van het pand start in januari 2023. Eind 2024 is de verbouwing klaar. De nieuwe huurders kunnen dan gebruikmaken van het gebouw.

Bedrijfsruimte huren in de Beatrijsstraat 8-12

Bent u werkzaam in de maakindustrie? En heeft u interesse in het huren van een bedrijfsruimte in dit gebouw? Of heeft u vragen over het project? Stuur dan een e-mail naar beatrijsstraat@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 21 november 2022Laatste wijziging: 29 november 2022