Duurzaam woningonderhoud

Met de campagne Hou van je huis wil de gemeente samen met woningeigenaren en bedrijven duurzaam woningonderhoud aanmoedigen. U kunt voor vragen, tips en ideeën terecht bij de adviseurs van Hou van je huis.

Waarom wachten als u vandaag uw wooncomfort kunt verhogen en uw energieverbruik kunt verlagen? Warm wonen in de winter, verkoeling in de zomer en geld besparen op uw energierekening. Het kan en het is zo gedaan. Hou ook van uw huis en doe mee! Investeer in uw woning, in warme voeten en in uw portemonnee. De adviseurs van Hou van je Huis zijn er om u te helpen.

Logo Hou van je huis

Heeft u vragen of heeft u hulp nodig? Mail dan naar duurzaamwonen@denhaag.nl.

Bezoek de pop-up store

Wilt u voorbeelden zien van de mogelijkheden van dak- en vloerisolatie? Geïnspireerd worden door de Hou van je Huis-adviseurs? Bezoek dan 1 van de pop-up stores.

Goudsbloemlaan 82

De pop-up store is open:

 • woensdag van 13.00 tot 17.00 uur
 • donderdag van 13.00 tot 19.00 uur
 • vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur
 • iedere 1e zaterdag van de maand van 12.00 tot 16.00 uur

Fluwelen Burgwal 54

De pop-up store is open:

 • maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Goeverneurplein tegenover nummer 22

 • woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur

  Samenwerkingspartners Hou van je huis

  Hou van je Huis werkt samen met de volgende organisaties om duurzaam woningonderhoud in de Haagse wijken aan te moedigen:

  Contractpartners via aanbesteding:

  Partners voor samenwerking:

  Overige:

  Zonnepanelen aanbieding

  Speciaal voor Hou van je huis is een aantrekkelijke aanbieding voor zonnepanelen samengesteld. U profiteert van een collectiviteitsvoordeel en bent verzekerd van goede kwaliteit en deskundige installatie door Haagse installateurs. U heeft 21% btw voordeel, krijgt 10% collectiviteitsvoordeel en als u samen met uw buren zonnepanelen plaatst krijgt u nog eens 5% burenkorting. Via een online dakscan kunt u kijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Meer informatie vindt u op de site van de WoonWijzerWinkel.

  Drie zonnepanelen op een dak

  Isolatie-aanbieding

  Om het isoleren van uw woning makkelijker te maken heeft Hou van je huis samen met de WoonWijzerWinkel een aantrekkelijke aanbieding samengesteld. U profiteert van inkoopvoordeel en u bent verzekerd van goede kwaliteit en deskundige installatie. De isolatiemaatregelen worden geïnstalleerd door lokale specialisten. Interesse? U vindt alle informatie en een aanmeldformulier op www.woonwijzerwinkel.nl/isolatiedenhaag

  De Energiebox

  Speciaal voor Haagse inwoners met een laag inkomen organiseert de gemeente voorlichtingsbijeenkomsten over hoe u bewust omgaat met energie en water zonder verlies van comfort. U krijgt besparingstips waarmee u honderden euro's kan besparen, informatie over gezond en veilig wonen én een energiebox met besparingsmaterialen ter waarde van ongeveer € 70.

  Voor meer informatie over de voorwaarden en/of aanmelden voor een bijeenkomst kunt u contact opnemen met Cindy Slaghuis via e-mail cindy@aarde-werk.nl of telefonisch via  06 - 83 79 95 22.

  Ketelcheck

  Een goed werkende cv-ketel stookt zuiniger. Daarom biedt de gemeente tijdelijk de gratis ketelcheck aan. Uw ketel wordt gecontroleerd en goed afgesteld. De monteur legt meteen uit wat hij doet, zodat u later uw ketel zelf kunt controleren. U ontvangt een overzicht van de staat van uw ketel, zodat u weet of uw ketel nog lang mee kan. 

  Vraag de ketelcheck aan

  Haags warmtenet

  Met uitbreiding van het warmtenet wil de gemeente ervoor zorgen dat Den Haag in 2040 klimaatneutraal is. Het warmtenet vervangt de huidige aardgasleidingen en verwarmt huizen met duurzame warmte. De gemeente wil hier steeds meer gebruik van maken en is gestart met het Haags Warmte Initiatief (HWI). Het HWI helpt met de realisatie van verschillende warmteprojecten.

  Gratis energiescan

  Met de gratis energiescan krijgt u inzicht in maatregelen die u kunt nemen om uw woning in optimale staat, comfortabeler en energiezuiniger te maken. Een onafhankelijk adviseur komt bij u langs om uw huis te bekijken. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur. Daarna krijgt u een uitgebreid verslag met mogelijkheden zodat u zelf op zoek kunt naar een partij voor het duurzaam onderhoud.

  Vraag de energiescan aan

  Met nul op de meter energiezuinig wonen

  Een 'nul-op-de-meter-woning' is zelfvoorzienend in energie. Dit vraagt om aanpassingen aan uw huis. Denk aan goede gevelisolatie aan de binnen- of buitenkant, kozijnen met driedubbelglas, dak- en vloerisolatie, een nieuw verwarmings- en ventilatiesysteem en zonnepanelen. Maar hoe pakt u dat aan? De adviseurs van Hou van je huis kunnen u helpen en adviseren. U ontvangt een advies dat u inzicht geeft in de besparing, investering, terugverdientijd en financieringsmogelijkheden. Stuur uw aanvraag naar duurzaamwonen@denhaag.nl of bezoek de Pop-up store aan de Goudsbloemlaan 82.

  Aan de slag

  Verduurzamen van uw woning levert op termijn geld op, maar om te kunnen besparen moet u eerst investeren. De meeste winst leveren de volgende aanpassingen op:

  Voor meer informatie over de mogelijkheden en producten kunt u kijken op de website van de Woonwijzerwinkel.

  Landelijke subsidie

  Naast de subsidie Dak- en Vloerisolatie en de subsidie voor groene daken kunt u bij 2 of meer energiebesparende maatregelen ook subsidie bij de rijksoverheid aanvragen.

  Kijk voor het volledige overzicht op www.energiesubsidiewijzer.nl

  Tips

  Met kleine eenvoudige aanpassingen kunt u ook al flink besparen:

  • Breng tochtstrips aan.
  • Breng radiatorfolie aan.
  • Isoleer verwarmingsleidingen.
  • Vervang gloeilampen door ledlampen.
  • Zorg dat apparaten echt uit staan als ze niet gebruikt worden, niet op stand by.
  • Meer eenvoudige besparingstips vindt u in de OpZuinig Meetlat.
  • Speciaal voor oudere/monumentale panden in Den Haag is er De Groene Menukaart met tips voor het verduurzamen van uw pand.

  Groepskorting

  Door samen met de buren aan de slag te gaan kan er een voordelige prijs geregeld worden voor werkzaamheden en grote duurzame verbeteringen zoals dakisolatie of zonnepanelen. Hoe groter de groep hoe hoger de korting. Het Hou van je huis-team helpt woningeigenaren om gezamenlijk aan de slag te gaan. Mail het team op duurzaamwonen@denhaag.nl.

  Meer informatie

  Hou van je huis 2016-2018

  Het Hou van je huis-team gaat tot 2018 door met het stimuleren en informeren van bewoners over de mogelijkheden om hun woning duurzaam te onderhouden. De gemeente heeft de ambitie om voor 2020 20.000 woningen duurzaam te verbeteren. Dit draagt bij aan een mooie stad, comfortabel wonen en een vermindering van CO2-uitstoot. Vanaf 20 september 2017 is het team 6 weken in de wijk Bohemen.

  Duurzaam bouwen

  In plaats van een ouder huis opknappen kunt u ook goed beginnen met de bouw van een duurzaam nieuwbouwhuis. Kijk op de pagina Duurzaam bouwen voor meer informatie over het bouwen van een duurzame woning.

  Gepubliceerd: 7 juli 2017Laatste wijziging: 26 oktober 2017