Kerkplein: herinrichting en vernieuwen tramsporen

De openbare ruimte rond de Grote Kerk wordt groener en het plein krijgt nieuwe bestrating. Tegelijk met de herinrichting van het Kerkplein worden de tramsporen van de 'calamiteitenroute' vernieuwd. Dan kunnen ook de bredere trams van de HTM er in geval van nood rijden.

Deze calamiteitenroute loopt van de Prinsegracht, via de Jan Hendrikstraat over het Kerkplein naar het Buitenhof. De HTM gebruikt de route bij incidenten, storingen of groot onderhoud.

     Werkzaamheden Jan Hendrikstraat - Prinsegracht (fase 3)

     De werkzaamheden in de Jan Hendrikstraat zijn 15 januari 2018 gestart. Er wordt gewerkt vanaf het Kerkplein richting Prinsegracht. Daar worden de tramrails van de calamiteitenroute vernieuwd en geschikt gemaakt voor de nieuwe bredere tram. Gelijktijdig wordt de straat opnieuw ingericht.

     Fase 3.1 en 3.2: tramrails en bovenleiding

     De herinrichting van de Jan Hendrikstraat wordt in 2 fases uitgevoerd.

     • Fase 3.1 is begonnen aan de kant van het Nutshuis/Ibis-hotel tot aan de Laan. Op die manier blijft de weg aan de kant van het politiebureau bereikbaar voor nood-en hulpdiensten.
     • In fase 3.2 wordt de overkant van dit deel van de Jan Hendrikstraat aangepakt.
     • Fase 3.1 en 3.2 duren tot 26 maart 2018.

     Bereikbaarheid in fase 3.1. en 3.2

     • Vanaf 26 februari 2018 is de Jan Hendrikstraat afgesloten voor fietsverkeer. Omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven. Of loop met uw fiets aan de hand over de stoep.
     • De Laan en Q-park blijven tijdens heel fase 3.1 en 3.2  bereikbaar vanaf de Prinsegracht.

     Fase 3.3 en 3.4: 2e deel Jan Hendrikstraat

     Tijdens fase 3.3 starten de werkzaamheden voor het gedeelte van de Jan Hendrikstraat tussen De Laan en de Prinsegracht. Hier komen nieuwe tramrails.

     • Het deel vanaf de Prinsegracht tot aan De Laan is voor alle verkeer afgesloten.
     • U kunt wel met de fiets aan de hand over de stoep lopen. Of de met gele borden aangegeven omleidingsroute voor fietsers rijden.

     Op 16 mei 2018 kan het fietsverkeer weer over dit deel van de Jan Hendrikstraat rijden. Voor autoverkeer blijft de straat nog afgesloten.

     Bereikbaarheid De Laan en parkeergarage

     De Laan, Q-park parkeergarage en het benzinestation zijn tot 6 april via de Prinsegracht bereikbaar. Vanaf 6 april kunt u de Q-park-garage en het benzinestation via de Torenstraat bereiken. Dit kan dan niet meer via de Prinsegracht.

      Fase 3.3 en 3.4: bocht en deel Prinsegracht

      Vanaf 16 mei 2018 wordt fase 4, de bocht en een deel van de Prinsegracht, uitgevoerd. Bijzonderheden over dit deel van het werk volgen later.

      De werkzaamheden zijn op 15 juni 2018 klaar. Dan gaan alle routes weer open voor zowel fiets- als autoverkeer.

      Werken in fases Jan Hendrikstraat

      Omleidingsroute voor autoverkeer

      Omleidingsroutes Kerkplein
      Omleidingsroutes Kerkplein

      Blijf op de hoogte

      • Blijf op de hoogte via Facebook.com/Kerkplein070. Hier kunt u ook terecht met vragen over het project.
      • Actuele informatie staat ook in de app 'Kerkplein Den Haag'. Deze is gratis te downloaden in de Apple Appstore of de Google Play Store.
      • Tijdens de werkzaamheden houdt de aannemer een wekelijks inloopspreekuur op donderdag van 15.00 tot 16.00 uur in de fietsenstalling van Biesieklette aan de Nobelstraat (ingang Driehoekjes).
      • Omwonenden en ondernemers krijgen regelmatig informatie over de werkzaamheden via bewonersbrieven.

       Gepubliceerd: 15 februari 2018Laatste wijziging: 7 maart 2018