Tijdelijke huisvesting Tweede Kamer in het voormalige Ministerie van Buitenlandse Zaken

Tussen 2020 en 2025 wordt het Binnenhof gerenoveerd. De Tweede Kamer verhuist daarom tijdelijk naar het voormalige kantoor van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) aan de Bezuidenhoutseweg 67.

Het voormalige pand van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Foto:Levien Willemse)
Het voormalige pand van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Foto:Levien Willemse)

Gastvrij en veilig

Voordat de Tweede Kamer in het BZ-gebouw intrekt, zijn er aanpassingen nodig aan de binnen- en buitenkant. Omwonenden worden tijdens de hele verbouwing op de hoogte gehouden van de werkzaamheden.

Het is belangrijk dat het gebouw veilig, representatief en passend is. Voor de Tweede Kamer en ook voor de vele bezoekers die ieder jaar het Binnenhof bezoeken. Zij moeten de nieuwe locatie goed kunnen vinden.

Het pand aan de Bezuidenhoutseweg is een zeer herkenbaar gebouw in het centrum, dichtbij station Den Haag Centraal. Ook de nabijheid van het Malieveld is belangrijk. Het Malieveld staat als plek voor meningsuiting bekend. Samen vormen zij een belangrijk onderdeel van Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht.

Planning

Planning BuZa
Wat Wanneer
Start verbouwingen Zomer 2018
Verhuizing Tweede Kamer Zomer 2020
Start parlementair jaar September 2020
Verhuizing terug naar het Binnenhof Zomer 2025
Nieuwe bestemming gebouw Bezuidenhoutseweg 67 Na 2025

  Nieuwe functie van het kantoor

  Nadat de Tweede Kamer is vertrokken in 2025, krijgt het kantoor een nieuwe functie. Hiervoor is nog geen plan en dus ook geen planning.

  Meer informatie

  Meer informatie over de renovatie van het Binnenhof, de verhuizing en de tijdelijke locaties vindt u op de website van het Rijksvastgoedbedrijf.

  Zie ook

  Gepubliceerd: 27 maart 2018Laatste wijziging: 23 april 2018