Ondergrondse fietsenstalling Koningin Julianaplein

De gemeente werkt al langere tijd aan het verbeteren van de mogelijkheden voor parkeren van fietsen rond station Den Haag Centraal. Onder het Koningin Julianaplein (KJ-plein) komt 1 van de grootste fietsenstallingen van Nederland.

Impressie stalling onder KJ-plein
Impressie stalling onder KJ-plein

In deze ondergrondse stalling is plaats voor zo'n 8.500 fietsen. De stalling staat rechtstreeks in verbinding met de stationshal. U loopt na het stallen van uw fiets meteen richting de treinen of ander openbaar vervoer.

Groen Koningin Julianaplein

De fietsenstalling komt uit op het Koningin Julianaplein. Dat plein is nu al te bekijken en te beleven. Ook is het gebouw te zien waaronder de stalling komt. En met een Virtual Reality-bril ziet u alles in 3D(imensie)‚Äč.

Impressie stalling onder KJ-plein
Impressie stalling onder KJ-plein

Werkzaamheden

Begin 2017 begon de bouw van de stalling. Tijdens de bouwwerkzaamheden blijven alle kantoren, winkels en woningen in de omgeving goed bereikbaar.

Het is niet toegestaan om fietsen, brom- en snorfietsen of motoren te stallen op het KJ-plein. Fietsen worden verwijderd en naar het fietsdepot aan de Junostraat 24 gebracht. 

Kijk op www.KJ-plein.nl voor informatie over de planning en de bouwwerkzaamheden.

Opening ondergrondse fietsenstalling

De opening van de ondergrondse fietsenstalling aan het Koningin Julianplein is vertraagd.  De belangrijkste reden van deze vertraging is de veiligheid. Er zijn veiligheidsmaatregelen nodig omdat op de fietsenstalling 2 woontorens worden gebouwd. En de maatregelen die eerder bedacht waren om de veiligheid van de fietsenstalling te garanderen blijken bij verdere uitwerking niet haalbaar. Er is op dit moment nog geen oplossing voor gevonden. Eind 2018 is er meer duidelijkheid over hoe het verder gaat.

Impressie fietsenstalling onder KJ-plein
Impressie fietsenstalling onder KJ-plein

Fietsenstallingen omgeving Centraal Station

Stal tijdens de bouw van de fietsenstalling uw fiets in de volgende stallingen rond het Centraal Station:

  • fietsflat Rijnstraat (ook voor brommers en motoren) (onbewaakt)
  • fietsenstalling onder de stationshal (bewaakt)
  • fietsenstalling Anna van Buerenstraat (toezicht)
  • Grotiusplaats naast de Koninklijke Bibliotheek (ook voor brommers en motoren) (onbewaakt)
Zie ook: informatie over het stallen van fietsen in Den Haag

Plattegrond Centraal Station met aanwezige fietsenstallingen
Plattegrond Centraal Station met aanwezige fietsenstallingen

De fietsenstalling wordt gebouwd in opdracht van de gemeente en is mede mogelijk gemaakt met subsidies van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Nieuwe invulling Fietsflat

De fietsenstalling aan de Rijnstraat, in de volksmond fietsflat, is nu een belangrijke stalling voor de reizigers van het Centraal station. De fietsflat is een tijdelijke oplossing totdat de grote fietsenstalling onder het KJ-plein open gaat. Als de ondergrondse stalling op het Koningin Julianaplein open gaat, kan er wat anders met de fietsflat worden gedaan.

De 'fietsflat' naast Centraal Station
De 'fietsflat' naast Centraal Station

Zie ook

Gepubliceerd: 5 september 2017Laatste wijziging: 18 juli 2018