International School of The Hague wordt uitgebreid

Het aantal leerlingen van de International School of The Hague (ISH) is de laatste jaren enorm gegroeid. Daarom bouwt de ISH momenteel een nieuw schoolgebouw tussen Wijndaelerweg en Wijndaelerduin. Het nieuwe gebouw wordt in het 4e kwartaal 2018 opgeleverd.

De uitbreiding van de Internationale School sluit aan op de bestaande school, op het terrein van de ISH en het terrein van de voormalige discotheek de Marathon.

De school wordt met 3.500 vierkante meter uitgebreid. Het gaat daarbij om 20 nieuwe klaslokalen, een aula, een gymzaal, een lerarenkamer en extra kantoorruimte. Het betreft een uitbreiding van de Primary School voor leerlingen van 4 tot 9 jaar. De nieuwbouwvleugel wordt verbonden met de bestaande school met een doorzichtige ingang. In de nieuwbouw komt de basisschool van de ISH. Ook het terrein rond de school wordt opnieuw ingericht. De bestaande toegangsbrug is na oplevering van de nieuwbouw alleen nog voor fietsers en voetgangers. Er komt een nieuwe brug aan de Wijndaelerweg voor auto’s. De oplevering van de nieuwbouw staat gepland voor eind dit jaar.

Zijaanzicht van de nieuwbouw bij de Internationale School
Zijaanzicht van de nieuwbouw bij de Internationale School
Planning
Wat Wanneer
Start nieuwbouw maart 2017
Ingebruikname nieuwbouw school 1e kwartaal 2019

Nieuwe appartementen

Op het voormalige parkeerterrein tegenover de internationale school komen 3 appartementsgebouwen. Hierover kunt u meer lezen op de pagina Veel veranderingen in Kijkduin.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van de Internationale School: www.ishthehague.nl.

Gepubliceerd: 5 december 2018Laatste wijziging: 21 mei 2019