Huisvesting Kosovo Rechtbank

De Kosovo Rechtbank wordt gehuisvest aan de Raamweg 47, het gebouw dat eerder in gebruik was door Europol. Hiervoor wordt het bestaande gebouw aangepast.

De speciale rechtbank van Kosovo (Kosovo Specialist Chambers & Specialist Prosecutor's Office) richt zich op de berechting van misdrijven die in de Kosovo-oorlog en direct erna zijn gepleegd. De aanwezigheid van de rechtbank past in de ontwikkeling van Den Haag als Internationale stad van Vrede en Recht.

Artist impressie Raamweg 47, foto: Cepezed
Artist impressie Raamweg 47, foto: Cepezed

Aanpassing gebouw

Het Rijksvastgoedbedrijf stelt het gebouw ter beschikking aan de rechtbank. Hiervoor moet het gebouw worden aangepast. Zo krijgt het gebouw onder meer een zittingszaal en een publiekstoegang. Tot de aanpassing van het gebouw klaar is, is de rechtbank gevestigd in het oude pand van het Internationaal Strafhof  in de Binckhorst.

Artist impression toekomstige situatie
Artist impression toekomstige situatie

Meer informatie over het (ver)bouwproject is te vinden op de website van het Rijksvastgoedbedrijf dat het project uitvoert. Met de gemeente is overleg over de benodigde vergunningen.

Tot de aanpassing van het gebouw klaar is, is de rechtbank gevestigd in het oude pand van het Internationaal Strafhof op de Binckhorst.

Planning

Start bouw medio 2017, gereed najaar 2018.

Meer informatie

Meer informatie over het (ver)bouwproject is te vinden op de website van het Rijksvastgoedbedrijf. Het Rijksvastgoedbedrijf voert het project uit, met de gemeente is overleg over de benodigde vergunningen.

Gepubliceerd: 7 november 2016Laatste wijziging: 12 september 2018