Herontwikkeling voormalig ministerie I & M aan de Plesmanweg

Het voormalige ministerie van Infrastructuur en Milieu (I & M) is niet meer in gebruik. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het pand verkocht aan de ontwikkelaar Impact Vastgoed B.V. De gemeente heeft een nota van uitgangspunten opgesteld. De nieuwe plannen voor woningen in dit gebied die Impact Vastgoed B.V. gaat maken, worden hieraan getoetst.

Het voormalige ministerie bestaat uit 2 delen: een monumentaal pand, zichtbaar vanaf de Plesmanweg en het aangebouwde kantoorpand ‘de Saxofoon’ uit de jaren ’70.

Werkzaamheden

Behalve het opknappen en verbouwen van het  monumentale pand, wordt ‘de Saxofoon’ gesloopt. Achter het monumentale pand komen appartementen. Hoe deze eruit komen te zien en waar deze komen te staan, is nu nog niet duidelijk. Gedacht wordt aan short-stay appartementen, woonappartementen en functies voor vrijetijdsbesteding. Het gebouw wordt duurzaam ontwikkeld en ook het gebied eromheen krijgt een nieuwe inrichting zodat het beter aansluit op de duinen. De parkeergarage komt onder het gebouw.

Planning

De 1e visies zijn in het voorjaar van 2018 door Impact Vastgoed B.V aan de buurt gepresenteerd.  In het najaar van 2018 organiseert Impact Vastgoed B.V. een 2e bijeenkomst en kunnen bewoners reageren op de plannen.

Meer informatie

www.plesmanduin.nl

Gepubliceerd: 12 september 2018Laatste wijziging: 13 september 2018