Scheveningen: toegang wordt mooier, groener en rustiger

De gemeente Den Haag begint in 2021 met de aanleg van een ongelijkvloerse kruising in Scheveningen Bad (Zwolsestraat/Gevers Deynootweg). Het gebied tussen de Alkmaarsestraat, de Gevers Deynootweg en de Zwolsestraat wordt over de gehele breedte opnieuw ingericht.

Scheveningen krijgt hierdoor een groene entree met zicht op zee. Met de aanleg van de ongelijkvloerse kruising komt er een ondergrondse entree aan de zuidkant van de parkeergarage aan de Noordboulevard. De aanleg van de ongelijkvloerse kruising staat gepland in het najaar van 2021 en duurt ongeveer 18 maanden. Werkzaamheden waarbij verkeersmaatregelen nodig zijn worden zoveel mogelijk beperkt in of buiten het strandseizoen gepland.

Toegang Scheveningen Bad

Het kruispunt Zwolsestraat/Gevers Deynootweg in Scheveningen Bad is erg druk Om de voetgangers en fietsers meer ruimte te geven, worden de oversteekplaatsen breder gemaakt. Daarnaast wordt de korte zijde van de Zeekant voetgangersgebied. De steile trap aan de Zeekant naar de boulevard wordt vervangen door een flauwe hellingbaan. Zo wordt via deze route de boulevard ook voor mindervaliden toegankelijk. Door de aanpassingen zijn vanaf de Zwolsestraat de Pier, boulevard en zee te zien. Hierdoor is het beter te herkennen als strandtoegang. Door bijvoorbeeld helmgras te planten ontstaat bovendien de sfeer die bij een badplaats hoort.

Impressie: door de aanpassingen zijn De Pier, de boulevard en de zee al zichtbaar vanaf de Zwolsestraat.
Impressie: door de aanpassingen zijn De Pier, de boulevard en de zee al zichtbaar vanaf de Zwolsestraat.

Kruising rustiger

Voetgangers, fietsers, bussen, trams en auto’s maken allemaal gebruik van de kruising Zwolsestraat/Gevers Deynootweg. Door de nieuwe parkeergarage onder de Noordboulevard rijdt er nog meer verkeer over de Gevers Deynootweg naar de noordelijke inrit. Met de aanleg van een ongelijkvloerse kruising en een ondergrondse entree aan de zuidkant van de parkeergarage worden de kruising en het noordelijk deel van de Gevers Deynootweg rustiger. Het verkeer van en naar de parkeergarage kruist straks ongehinderd het (tram)verkeer op de Gevers Deynootweg. Hierdoor wordt het kruispunt duidelijker en veiliger.

Artist Impression van de nieuwe toegang
Artist Impression van de nieuwe toegang

Digitale informatiebijeenkomst voorontwerp

Op maandag 6 juli 2020 hield de gemeente een digitale informatiebijeenkomst voor bewoners, ondernemers en belangstellenden over het Voorontwerp ongelijkvloerse kruising Zwolsestraat- Gevers Deynootweg.

Uitzending terugkijken

De kust gezond

De Kust Gezond is het programma voor verbetering van de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad. Onder andere de Noordboulevard, de Middenboulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen worden opgeknapt. Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte.

Zie ook www.denhaag.nl/dekustgezond

Gepubliceerd: 21 juli 2020Laatste wijziging: 21 juli 2020