Ontwikkelingen Noordboulevard in Scheveningen

De werkzaamheden aan de Noordboulevard zijn bijna afgerond. Voorjaar 2020 worden de laatste werkzaamheden aan de vernieuwde boulevard uitgevoerd. Ook openen de nieuwe horecagelegenheden en winkels dit seizoen hun deuren.

De nieuwe boulevard is langer en breder en heeft een licht gebogen vorm. Hierdoor sluit de boulevard meer aan op de kustlijn die door duinenrijen aan de noordzijde van Scheveningen gevormd wordt.

Tussen de strandpaviljoens en de nieuwe Noordboulevard is een helling geplaatst met helmgras. Op het strand komen de 6 strandpaviljoens in groepen van 2 naast elkaar. Hierdoor ontstaat er beter zicht op het strand en de zee en komt er meer ruimte voor toegangen naar het strand.

Vanaf de boulevard zijn het strand en de strandpaviljoens via 4 brede vaste trappen eenvoudig bereikbaar. Voor mindervaliden komen er hellingbanen bij de Pier en nabij het Zwarte Pad.

Afrondende werkzaamheden

Plaatsing van:

  • de definitieve natuurstenen trappen, die van de boulevard naar het strand leiden

  • nieuwe lantaarnpalen, grote zitelementen en het overige straatmeubilair.

Voor de opening van het nieuwe strandseizoen, komt op de boulevard schelpenasfalt. Na het strandseizoen 2020 komen er 3 kiosken op de boulevard.

Noordboulevard zomer 2019
Noordboulevard zomer 2019

Nieuw paviljoen

Aan het einde van de Noordboulevard , ter hoogte van de keerlus aan het eind van de Gevers Deynootweg is begonnen met de bouw van het Paviljoen.

Impressie paviljoen Noordboulevard
Impressie paviljoen Noordboulevard

Oplevering winkels en horeca

In het nieuwe winkel- en horecagebouw komt een grote foodhall en restaurant Moeke.. Naar verwachting gaan de eerste winkels en restaurants voor de zomer van 2020 open voor het publiek.
De parkeergarage die onder het winkel- en horecagebouw ligt, biedt plek aan ongeveer 700 auto’s en is al in gebruik.

Contact

Wil u meer weten? Kom dan langs bij het Infopunt Scheveningen, direct naast de ingang van de Pier. U kunt ook een e-mail sturen naar dekustgezond@denhaag.nl.

De Kust Gezond

De Kust Gezond is het programma voor de verbetering van de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad. Zo worden onder andere de Noordboulevard, de Middenboulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte.

Zie ook: denhaag.nl/dekustgezond

Gepubliceerd: 19 februari 2020Laatste wijziging: 12 maart 2020