Ontwikkelingen bij de Middenboulevard

Er wordt flink aan de boulevard van Scheveningen gewerkt. Er komen nieuwe attracties en restaurants op de Middenboulevard, het deel van de boulevard tussen de Scheveningse Slag en de Pier.

Het nieuwe gebouw voor Legoland en enkele horecagelegenheden aan de Middenboulevard
Het nieuwe gebouw voor Legoland en enkele horecagelegenheden aan de Middenboulevard

Legoland Discovery Center op de boulevard

Aan de boulevard van Scheveningen komt naast het Kurhaus een Legoland Discovery Centre (LDC) en verschillende horecagelegenheden. Merlin Entertainments is het moederbedrijf van Legoland en Sea Life. Het is een particuliere investeerder met grote plannen voor Scheveningen Bad. In samenwerking met Merlin en de gemeente bouwt SENS real estate op de oude Vitalizee-locatie aan de Middenboulevard een nieuw gebouw. In het nieuwe gebouw komen het Legoland Discovery Centre en diverse restaurants. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden voor Legoland Discovery Centre die in december 2017 zijn gestart, zijn in volle gang. Legoland start in maart 2019 met de afbouw en inrichting van het project. In het voorjaar van 2020 gaat het definitief open voor publiek. Het is dan het 6e Legoland Discovery Centre van Europa. De horecagelegenheden gaan naar verwachting in de zomer van 2019 open. Vanaf de zomervakantie 2019 kan iedereen alvast kennismaken met de komst van het LDC in Scheveningen. Dan promoot Merlin Entertainments het LDC met leuke activiteiten.

Kijk voor uitleg over de werkwijze en planning van de sloop en herbouw van het gebouw op www.herontwikkelingvitalizee.nl.

Middenboulevard krijgt allure terug

De Middenboulevard ondergaat na de zomer van 2020 een grote verandering. Er komt een ruim 35 meter brede trap, precies tegenover het Kurhaus.

Deze trap verbindt de Middenboulevard met het strand en de strandpaviljoens. De trap komt precies op de plek waar vroeger de oude Pier begon. Aan de Middenboulevard komen 3 grote openbare pleinen voor verschillende activiteiten. De pleinen zijn:

  • de omgeving van de Beeldentuin bij de overgang met de Morales boulevard
  • het gebied recht tegenover het Kurhaus bij de nieuwe trap
  • de ruimte bij de opgang naar de Pier

Straattheater en kunstenaars

Het plein voor het Kurhaus krijgt een andere, meer bijzondere verlichting dan op andere plekken op de Middenboulevard. Ook komt de verlichting meer naar voren omdat de boulevard hier breder is. Hierdoor is het Kurhaus zelfs van ver goed te zien. Door ruimte te maken en extra bijzondere verlichting aan te brengen krijgt het Kurhaus weer een voorname plek aan de Middenboulevard. Het plein voor het Kurhaus biedt ruimte aan evenementen, zoals bijvoorbeeld straattheater, kunstenaars en muzikanten.

Impressie van het gebied rond het Kurhaus met trap en verlichting
Impressie van het gebied rond het Kurhaus met trap en verlichting

Pierplein en speelmogelijkheden

De ruimte tussen de Pier en de uitgang van de Palacepromenade vormt het Pierplein. Dit is een bijzonder punt tussen de Noord- en de Middenboulevard. De overgang van het plein naar het strand wordt gevormd door duinen en groen. Op het strand komen meer speelmogelijkheden. Vanaf het plein komen hellingbanen en trappen naar het strand.

Verbetering Moralesboulevard

De Moralesboulevard is op enkele plaatsen verbeterd. Een aantal trappen is aangepast met nieuwe trapleuningen. Dit verbetert de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het strand en de strandpaviljoens. Daarnaast verhoogt het de veiligheid voor de bezoekers.

De aanpassingen zijn in goed overleg met de strandpaviljoenhouders en stichting Voorall. Deze stichting behartigt de belangen van mensen met een beperking. Via een verkorte en directe weg zijn het strand en de strandpaviljoens makkelijker bereikbaar.

De Moralesboulevard
De Moralesboulevard

Extra trap

Begin 2019 zijn de werkzaamheden begonnen aan de extra trap ter hoogte van de strandpaviljoens Spice Beachclub, Doen en Dolfijn. De definitieve trap verbindt de 2 verschillende niveaus van de nieuwe boulevard met elkaar. Hierdoor wordt dit deel van het strand beter bereikbaar. Er komen meer zitbanken, verspreid over de boulevard. Extra afvalbakken moeten ervoor zorgen dat de boulevard schoon blijft. De zogenoemde 'stalen Landmarks' zijn inmiddels voorzien van verlichting.

De nieuwe trap aan de Moralesboulevard
De nieuwe trap aan de Moralesboulevard

Rotonde bij de vissershaven

De verbeteringen ter hoogte van de rotonde aan het eind van de Vissershavenweg worden enkele jaren uitgesteld. Dit geldt ook voor de aanpassingen waar de Moralesboulevard overgaat in de Middenboulevard, ter hoogte van Sealife. Het uitstel heeft te maken met de plannen voor het Noordelijk Havenhoofd, zoals de uitbreiding en renovatie visafslag, een nieuw pand voor het reddingsstation KNRM, een hotel, een parkeergarage en de ontwikkeling van BeachCity.

De Kust Gezond

Het programma De Kust Gezond bestaat uit projecten die tot doel hebben de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad te verbeteren. Zo worden de Noordelijke boulevard, de Middenboulevard, de omgeving van het Kurhaus en de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. Scheveningen Bad moet uitnodigend en gastvrij zijn en een echt kustgevoel oproepen.

Zie ook www.denhaag.nl/dekustgezond

Gepubliceerd: 16 april 2018Laatste wijziging: 30 januari 2019