Ontwikkelingen aan Noordboulevard in Scheveningen

De Noordboulevard in Scheveningen wordt volledig vernieuwd. Daarnaast werkt Strandweg Vastgoed BV (Hommerson) aan een nieuw gebouw voor horecagelegenheden en winkels. Vanwege deze werkzaamheden is de Noordboulevard afgesloten voor voetgangers en bestemmingsverkeer. In 2019 is het werk aan de Noordboulevard helemaal klaar.

De boulevard tussen de Pier en het Zwarte Pad wordt volledig vernieuwd. In 2019 is de vernieuwde Noordboulevard klaar.

Aan de nieuwe boulevard komen nieuwe horecagelegenheden en winkels met daaronder een ondergrondse parkeergarage met plaats voor 700 auto’s. In de toekomstige situatie schuift de boulevard enkele tientallen meters richting zee. Ook de 6 strandpaviljoens schuiven mee richting zee.

Noordboulevard wordt opgeknapt
Noordboulevard wordt opgeknapt

Brede trappen en hellingbanen naar het strand

De strandpaviljoens komen in de nieuwe situatie niet meer tegen de boulevard aan te liggen. Tussen de strandpaviljoens en de boulevard komt een talud met een groenstrook met helmgras. Deze groenstrook gaat bij het Zwarte Pad over in het duingebied.  Op het strand worden de 6 strandpaviljoens in groepen van 2 naast elkaar geplaatst. Hierdoor ontstaat er beter zicht op het strand en de zee en komt er meer ruimte voor toegangen naar het strand.

Vanaf de boulevard zijn het strand en de strandpaviljoens via 4 brede vaste trappen eenvoudig bereikbaar. Voor mindervaliden worden hellingbanen gemaakt bij de Pier en nabij het Zwarte Pad.

Op de boulevard komen de 3 huidige kiosken in een nieuwe vorm terug. De overgang van de boulevard naar de groenstrook tussen de paviljoens en de boulevard wordt gevormd door een betonnen afscheiding, die als zitelement gebruikt kan worden. Speciaal voor de nieuwe boulevard zijn zitbanken ontworpen die verspreid over de boulevard geplaatst worden.  

De nieuwe Noordboulevard vormt straks een startpunt van een doorgaande wandelroute vanaf het Zwarte Pad via de Middenboulevard naar de Morales boulevard en verder naar de Scheveningse haven. 

Verlichting

De verlichting wordt geheel in stijl van de nieuwe boulevard aangepast.  Op de boulevard komen masten, die speciaal voor de boulevard zijn ontwikkeld. Deze slimme lantaarnpalen zijn zogenoemde Smart City Hubs en kunnen ook gebruikt worden voor het meten van bijvoorbeeld luchtkwaliteit, geluidsoverlast en verkeersdrukte.

De 1e werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe Noordboulevard zijn in oktober 2017 gestart.

Werkzaamheden aan de Noordboulevard
Werkzaamheden aan de Noordboulevard

Ontwikkelingen nieuwbouw Hommerson aan Noordboulevard

Aan de Noordboulevard komt een nieuw gebouw voor horecagelegenheden en winkels. Ook komt er een parkeergarage van 3 lagen met plek voor ongeveer 700 auto’s. In november 2017 zijn de werkzaamheden begonnen. Strandweg Vastgoed BV (Hommerson) realiseert dit gebouw en de parkeergarage. De 15 verouderde horecagelegenheden en winkels zijn inmiddels gesloopt. Het uitgraven van de parkeergarage gevolgd door de bouw van het nieuwe complex is gestart.

Gebouw en parkeergarage

Door de inpassing van de parkeergarage komt de gevel van de nieuwe bebouwing veel meer naar voren te liggen dan de huidige bebouwing. Daarom wordt ook de Noordboulevard verlegd en opnieuw ingericht. Om een mooie boulevard te houden wordt deze verbreed. De nieuwe Noordboulevard krijgt een licht gebogen vorm. Hierdoor sluit de boulevard meer aan op de kustlijn die door duinenrijen aan de noordzijde van Scheveningen gevormd wordt.

Impressie nieuwbouw Hommerson
Impressie nieuwbouw Hommerson

Start bouw

Vanaf november 2017 is een constructie (keerwand) geplaatst, waarna de oude winkels en horecapanden zijn gesloopt. In juni 2018 is gestart met de bouw van de parkeergarage en het winkel- en horecapand.

De keerwand wordt aangebracht
De keerwand wordt aangebracht

Planning

Planning
Oktober 2018 start herinrichting Noordboulevard

Noordboulevard Scheveningen afgesloten

Als gevolg van de werkzaamheden aan de Noordboulevard in Scheveningen Bad tussen De Pier en het Zwarte Pad is de Noordboulevard afgesloten voor voetgangers en bestemmingsverkeer. De afsluiting duurt tot de zomer van 2019. Er is een tijdelijke pad van betonplaten over het strand aangelegd. Dit pad verbindt De Pier en de keerlus bij het Carlton Beach Hotel.

Omleidingsroute bevoorradingsverkeer

Het bevoorradingsverkeer voor onder andere De Pier en de ondernemers op de Middenboulevard kan niet meer over de Noordboulevard rijden. Dit verkeer wordt via de Palacestraat geleid. Bij de entree van de Palacestraat is een poller aangebracht zodat alleen dit verkeer hier gebruik van kan maken.

Werkzaamheden Noordboulevard
Werkzaamheden Noordboulevard

Middenboulevard tussen De Pier en de beeldentuin

Een deel van de Middenboulevard tussen De Pier en de beeldentuin bij de Scheveningse Slag is met bouwschuttingen afgezet. Hierdoor is de boulevard over een lengte van ongeveer 70 meter smaller geworden. Hier wordt Legoland Discovery Centre met enkele horecagelegenheden gebouwd. U kunt de Rederserf vanaf de boulevard via de (tijdelijke) trap blijven bereiken.

Werkzaamheden Middenboulevard
Werkzaamheden Middenboulevard

Contactpersoon

Voor vragen kunt u contact opnemen met Leo den Dulk, Ingenieursbureau Den Haag. Hij is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06 - 55 84 41 48.

De Kust Gezond

De gemeente verbetert de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad. Zo worden onder andere de Noordelijke boulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. Scheveningen Bad moet uitnodigend en gastvrij zijn en een echt kustgevoel oproepen. 

Zie ook: denhaag.nl/dekustgezond

Gepubliceerd: 16 april 2018Laatste wijziging: 4 september 2018