Den Haag - Ontwikkelingen aan Noordboulevard in Scheveningen
Noordboulevard

Ontwikkelingen aan Noordboulevard in Scheveningen

De Noordboulevard, het laatste deel van de Scheveningse boulevard, wordt volledig vernieuwd. De werkzaamheden aan het nieuwe winkel- en horecagebouw en parkeergarage schieten op. De herinrichting van de boulevard is ook begonnen.

Vanwege deze werkzaamheden is de Noordboulevard afgesloten voor voetgangers en bestemmingsverkeer. In 2019 is het werk aan de Noordboulevard helemaal klaar.

Brede trappen en hellingbanen naar het strand

De strandpaviljoens komen in de nieuwe situatie niet meer tegen de boulevard aan te liggen. Tussen de strandpaviljoens en de nieuwe Noordboulevard komt een helling met een groenstrook met helmgras. Op het strand worden de 6 strandpaviljoens in groepen van 2 naast elkaar geplaatst. Hierdoor ontstaat er beter zicht op het strand en de zee en komt er meer ruimte voor toegangen naar het strand.

Vanaf de boulevard zijn het strand en de strandpaviljoens via 4 brede vaste trappen eenvoudig bereikbaar. Voor mindervaliden worden hellingbanen gemaakt bij de Pier en nabij het Zwarte Pad.

Op de boulevard komen de 3 huidige kiosken in een nieuwe vorm terug. De overgang van de boulevard naar de groenstrook tussen de paviljoens en de boulevard wordt gevormd door een betonnen afscheiding, die als zitelement gebruikt kan worden. Speciaal voor de nieuwe boulevard zijn zitbanken ontworpen die verspreid over de boulevard geplaatst worden.

De nieuwe Noordboulevard wordt langer en breder en krijgt een licht gebogen vorm. Hierdoor sluit de boulevard meer aan op de kustlijn die door duinenrijen aan de noordzijde van Scheveningen gevormd wordt. De nieuwe Noordboulevard vormt straks een startpunt van een doorgaande wandelroute vanaf het Zwarte Pad via de Middenboulevard naar de Morales boulevard en verder naar de Scheveningse haven.

Impressie van de nieuwe Noordboulevard
Impressie van de nieuwe Noordboulevard

Verlichting

De verlichting wordt geheel in stijl van de nieuwe boulevard aangepast. Op de boulevard komen masten, die speciaal voor de boulevard zijn ontwikkeld. Deze slimme lantaarnpalen zijn zogenoemde Smart City Hubs, die bijvoorbeeld ook luchtkwaliteit, geluidsoverlast en verkeersdrukte kunnen meten.

Nieuw winkel- en horecagebouw aan Noordboulevard Strandweg

Vastgoed B.V. bouwt in opdracht van Hommerson een nieuw gebouw voor horecagelegenheden en winkels. Ook komt er een parkeergarage van 3 lagen met plek voor ongeveer 700 auto’s. Naar verwachting openen de 1e winkels en restaurants in de zomer van 2019 voor het publiek.

De gevel van het nieuwe winkel- en horecagebouw komt veel meer naar voren te liggen vergeleken met de oude bebouwing. Onder de nieuwe bebouwing komt de parkeergarage. Ook de boulevard verschuift ongeveer 20 meter richting zee. Na verschillende voorbereidende werkzaamheden is ook aannemer Van Gelder in opdracht van de gemeente begonnen met de werkzaamheden aan de nieuwe Noordboulevard.

Impressie van de nieuwe Noordboulevard gezien vanaf de Pier
Impressie van de nieuwe Noordboulevard gezien vanaf de Pier

Inloopspreekuur aannemer

Heeft u vragen over de aanleg van de nieuwe Noordboulevard, kom dan naar het inloopspreekuur van aannemer Van Gelder. Van Gelder houdt dit spreekuur iedere donderdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur in het Infopunt De Kust Gezond, direct naast de Pier. Het inloopspreekuur is gestart op donderdag 22 november 2018. Omgevingsmanager Ronald van den Bout is aanwezig om vragen te beantwoorden en/of een nadere toelichting te geven op de (geplande) werkzaamheden. U hoeft geen afspraak te maken, u kunt zo binnenlopen.

Werkzaamheden Noordboulevard gezien vanaf de Pier
Werkzaamheden Noordboulevard gezien vanaf de Pier

Volg de bouw live

Via de webcam op de Noordboulevard kunt u de werkzaamheden live volgen. Naast bewegend beeld zijn er ook veel foto's waarop de ontwikkeling goed te zien is. Bekijk de foto's op het Flickr-account van de Kust Gezond.

Bouwschutting als kunstwerk

Er is een tijdelijke pad van betonplaten over het strand aangelegd omdat de Noordboulevard tussen De Pier en het Zwarte Pad is afgesloten voor voetgangers en bestemmingsverkeer. De afsluiting duurt tot de zomer van 2019. Langs dit pad vormt de ruim 400 meter lange bouwschutting een groot kunstwerk. Het eerste deel vanaf het Carlton Beach Hotel is door graffiti-artiesten van The Hague Street Art prachtige schilderingen versierd. Het 2e deel van de schutting vormt een moderne versie van het bekende Panorama Mesdag.

Graffiti op de bouwschutting
Graffiti op de bouwschutting

Contact

Wil u meer weten? Kom dan langs bij het Infopunt Scheveningen, direct naast de ingang van de Pier. U kunt ook een e-mail sturen naar dekustgezond@denhaag.nl.

De Kust Gezond

Het programma De Kust Gezond bestaat uit projecten die tot doel hebben de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad te verbeteren. Zo worden de Noordelijke boulevard, de Middenboulevard, de omgeving van het Kurhaus en de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. Scheveningen Bad moet uitnodigend en gastvrij zijn en een echt kustgevoel oproepen.

Zie ook: denhaag.nl/dekustgezond

Gepubliceerd: 16 april 2018Laatste wijziging: 10 december 2018