Middenboulevard krijgt allure terug

De Middenboulevard, het deel van de boulevard tussen de Schevenings Slag en de Pier, ondergaat eind 2019 een grote verandering. Er komt een bijna 40 meter brede trap, precies tegenover het Kurhaus.

Deze trap verbindt de Middenboulevard met het strand en de strandpaviljoens. De trap komt precies op de plek waar vroeger de oude Pier begon. Aan de Middenboulevard komen 3 grote openbare pleinen voor verschillende activiteiten. De pleinen zijn:

  • De omgeving van de Beeldentuin bij de overgang met de Morales boulevard.
  • Het gebied recht tegenover het Kurhaus bij de nieuwe trap.
  • De ruimte bij de opgang naar de Pier.
Huidige situatie Middenboulevard
Huidige situatie Middenboulevard

Straattheater en kunstenaars

Het plein voor het Kurhaus krijgt een andere, meer bijzondere verlichting dan op andere plekken op de Middenboulevard. Ook komt de verlichting meer naar voren omdat de boulevard hier breder is. Hierdoor is het Kurhaus zelf van ver goed te zien. Het Kurhaus valt nu minder op. Het ligt verstopt achter verschillende andere gebouwen langs de boulevard, waaronder de strandpaviljoens. Door ruimte te maken en extra bijzondere verlichting aan te brengen krijgt het Kurhaus weer een voorname plek aan de Middenboulevard. Het plein voor het Kurhaus biedt ruimte aan evenementen, zoals bijvoorbeeld straattheater, kunstenaars en muzikanten.

Artist impressie gebied rond het Kurhaus met trap en verlichting
Artist impressie gebied rond het Kurhaus met trap en verlichting

Familiesfeer

De ruimte tussen de Pier en de uitgang van de Palacepromenade vormt het Pierplein. Dit is een bijzonder punt tussen de Noord- en de Middenboulevard. Hier komt een pleinruimte met een familiesfeer. De overgang van het plein naar het strand wordt gevormd door duinen en groen. Op het strand komen meer speelmogelijkheden. Vanaf het plein komen hellingbanen en trappen naar het strand.

De Kust Gezond

Het uitvoeringsprogramma 'De Kust Gezond' verbetert de kwaliteit van de buitenruimte in Scheveningen Bad. Zo worden onder andere de Noordelijke boulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. Scheveningen Bad moet uitnodigend en gastvrij zijn en een echt kustgevoel oproepen. 

Zie ook www.denhaag.nl/dekustgezond

Gepubliceerd: 23 november 2017Laatste wijziging: 13 december 2017