Trekvlietzone: wonen en werken aan het water

Aan de Trekvliet en de Fokkerhaven in de Binckhorst ontstaat een heel nieuw woon-werkgebied: de Trekvlietzone.

Trekvlietzone
Trekvlietzone

Er komen 3 nieuwe locaties voor wonen en werken in de Trekvlietzone. Projectontwikkelaars maken ontwerpen voor 3 locaties rond de Fokkerhaven. Eind 2018 presenteren zij hun voorstellen. De gemeente kiest de 3 beste uit. Daarna kunnen de winnaars met de uitwerking van de bouwplannen beginnen. Eind 2019 start de bouw en de verwachte oplevering is eind 2021. In het projectplan Trekvlietzone staan de gemeentelijke plannen op hoofdlijnen. Zoals wat de komst van woningen en bedrijfsruimte betekent voor het stratenplan.

Links naar bestuurlijke stukken:

Horeca

Steeds meer mensen ontdekken de Fokkerhaven. De nieuwe aanlegsteiger trekt bootjes met toeristen en watersporters. Horecaondernemers hebben er een gezellige plek van gemaakt waar van alles te doen is.

Kavels voor zelfbouw

Wie zijn droomhuis wil bouwen, heeft hier de kans. Lees meer hierover op de website ikbouwindenhaag.nl.

Optimale bereikbaarheid

Halverwege 2020 gaat de Rotterdamsebaan open. Daarmee krijgt de nieuwe Binckhorst een directe aansluiting op de snelwegen en is het een ideale locatie voor werken en wonen.

Groene wijk

De gemeente investeert in groen en openbare ruimte. Zo is het oude kasteel De Binckhorst weer te zien vanaf de Binckhorstlaan. Heel lang lag het verscholen achter een hoog gebouw dat inmiddels is gesloopt. Het kasteelterrein gaat samen met de historische begraafplaats St. Barbara de ‘groene long ‘ vormen van de nieuwe Binckhorst.

Contact

  • Heeft u vragen over de veranderingen in Binckhorst? Stuurt u dan een e-mail naar binckhorst@denhaag.nl.
  • Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de Nieuwsbrief.
Zie ook denhaag.nl/binckhorst

Gepubliceerd: 23 augustus 2018Laatste wijziging: 5 april 2019