Binckhaven: droomplek voor start-ups en creatieve bedrijven

De voormalige Caballero Fabriek (CabFab) is het kloppend hart van de Binckhaven. In de omgeving van dit bedrijfsverzamelgebouw in de Binckhorst vindt u een mix van ondernemers uit de impact economy, start-ups en creatieve bedrijven. Daardoor hangt er een levendige sfeer.

Saturnuskade in de Binckhaven
Saturnuskade in de Binckhaven

De gemeente opende in 2006 de CabFab. Het gebruik van dit gebouw is een aanjager voor Binckhaven en het omliggende gebied gebleken. De gemeente ondersteunt nieuwe ondernemers met gunstige voorwaarden. Bovendien heeft de gemeente de openbare ruimte dusdanig opgeknapt dat het leuk is om er te zijn. Oude kades vol containers werden opnieuw ingericht en opengesteld. Zo werd het water van de haven een kwaliteit waardoor ondernemers kansen zagen.

Populair bij pioniers

In de Binckhaven valt nog van alles te ontdekken. Het is hier dan ook een komen en gaan van start-ups en scale-ups. Ze komen hier hun geluk beproeven of vertrekken weer als het allemaal anders loopt. Sommigen breiden uit. Ook de zittende ondernemers profiteren van de veranderingen. Het gevolg is een dynamisch vestigingsklimaat. Geen routine en sleur. Dit is het domein van innovatieve pioniers, die elkaar inspireren of de samenwerking zoeken. En die komen er dan ook in groten getale op af.

Nieuw: Apollo 14

Er zijn een aantal bedrijfsverzamelgebouwen en creatieve broedplaatsen in de Binckhorst. Sinds kort is Apollo 14 erbij gekomen, in een voormalig KPN-gebouw. De CabFab is zo’n succes dat de gemeente overweegt een 2e locatie van hetzelfde kaliber te openen. Andere gebouwen zijn: Bink36, De Besturing en Mooof.

Mooi wonen

Binckhaven is niet alleen een geweldige plek om te werken, het is ook heel mooi om te wonen. Verschillende ontwikkelaars hebben Binckhaven ontdekt en zijn er actief. Op de volgende locaties is of wordt gebouwd:

  • Frank is een Binck: dit is de naam van een groot gevarieerd complex op de kop van de Binckhaven, met woningen, horeca, en creatieve bedrijven op de begane grond. De naam verwijst naar de architect Frank van Klingeren. Hij ontwierp de opvallende staalconstructie van de voormalige jeugdherberg Ockenburgh, die in dit complex wordt hergebruikt. De bouw start in 2019.
  • Maanplein: dit ligt niet direct aan het water, maar is wel vlakbij. In 6 gebouwen van het statige voormalige KPN-complex zijn in juni 2018 260 woningen opgeleverd.

Contact

    Zie ook

    Gepubliceerd: 23 augustus 2018Laatste wijziging: 27 mei 2020