Bouwprojecten

Fokkerhaven in de Binckhorst is geopend

Langs de Haagse Trekvliet ligt de Fokkerhaven. De buitenruimte van deze haven is in het afgelopen jaar opnieuw ingericht. Zo is er ruimte voor recreatie, evenementen en horeca.

Lees meer

 • Gebiedsontwikkeling Scheveningen Bad

  De gemeente investeert € 25 miljoen in Scheveningen Bad om de badplaats aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers. De plannen hiervoor staan in het programma 'De Kust Gezond'.

  Meer

 • Internationale Zone

  De Internationale Zone is het hart van Den Haag als de Internationale Stad van Vrede en Recht. Het is dé vestigingsplaats voor internationale instellingen en 1 van de economische kerngebieden van Den Haag.

  Meer

 • Laakhavens

  Laakhavens ligt in stadsdeel Laak. Dit voormalig haven- en industriegebied ligt direct achter station Hollands Spoor. Het gebied wordt aan 1 kant begrensd door de spoorlijn en aan de andere kant door het water van de Laak.

  Meer

 • Vernieuwing Willem Royaardsplein

  Winkelcentrum Duinzigt aan het Willem Royaardsplein is na meer dan 35 jaar toe aan vernieuwing. Er komen nieuwe winkels, extra voorzieningen voor de wijk, appartementen en een ondergrondse parkeergarage.

  Meer

 • Veel veranderingen in Kijkduin

  Kijkduin Bad krijgt een nieuw winkelcentrum met appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Er komt een nieuwe boulevard.

  Meer

 • Bouwen in Scheveningen Haven

  In Scheveningen Haven wordt volop gebouwd. Het nationale zeezeilcentrum wordt binnenkort geopend en de bouw van nieuwe woningen op het Norfolkterrein gaat volgens plan.

  Meer

 • Ontwikkeling Energiekwartier

  Het Energiekwartier is de nieuwe naam voor Regentesse Zuid. De naam herinnert eraan dat hier het gemeentelijke energiebedrijf stond. De wijk ondergaat de komende jaren een grote verandering.

  Meer

 • Nieuwbouw De Schoone Ley

  De komende jaren worden rondom het HagaZiekenhuis ruim 600 woningen en een nieuw plein met publieke voorzieningen gebouwd. Het Florence Nightingalepark wordt opgeknapt.

  Meer

 • Museumkwartier Den Haag

  In de binnenstad van Den Haag zijn veel musea, bezienswaardigheden en culturele instellingen te vinden, bijvoorbeeld rondom het Lange Voorhout, de Hofvijver en het Binnenhof.
  Er zijn nu plannen om in dit gebied een Museumkwartier te ontwikkelen.

  Meer

 • Gebiedsontwikkeling Binckhorst

  Sinds 2016 wordt het voormalige bedrijventerrein de Binckhorst geleidelijk omgevormd tot een groen en waterrijk gebied, een aantrekkelijk gebied om in te werken en te wonen.

  Meer

 • Onderwijs- en cultuurcomplex klaar in 2020

  In de zomer van 2015 heeft de bouwcombinatie Cadanz de aanbestedingsprocedure gewonnen voor de gebiedsontwikkeling Spuikwartier: naast het stadhuis van Den Haag komt het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC).

  Meer