Sportvissen

Sportvissen is een populaire sport voor jong en oud. In en rond Den Haag kunnen sportvissers op verschillende plekken terecht.

Uit onderzoek blijkt dat sportvisserij 1 van de meest beoefende buitenactiviteiten is. Opvallend is de grote en groeiende belangstelling van de jeugd voor het sportvissen.

Sportvissen in Scheveningen

Een dagje sportvissen op zee is een echte belevenis. Ervaren vissers begeleiden de sportvissers en met een beetje geluk komt u terug met een verse portie kabeljauw, wijting, schar of makreel.

Afhankelijk van het seizoen (zomer of winter) wordt er op verschillende manieren gevist. Zo kunt u bijvoorbeeld in de zomermaanden vissen naar makreel en de rest van het jaar wrakvissen of ankervissen. Hengels en materiaal zijn meestal te huur.

Verschillende rederijen in Scheveningen bieden vistrips aan op de Noordzee:

  Vraag bij de verschillende aanbieders naar de mogelijkheden.

  Hengelsportvereniging GHV / Groene hart

  Den Haag heeft een echte hengelsportvereniging: Hengelsportvereniging GDH / Groene Hart. De vereniging is opgericht in 1908. GHV / Groene Hart neemt met haar lange historie een belangrijke plaats in binnen de Nederlandse hengelsport. De vereniging is met bijna 16.000 leden 1 van de grootste hengelsportverenigingen in Nederland en 1 van de grootste verenigingen van Den Haag. Meer informatie over GHV / Groene Hart vindt u op de website van de vereniging: ghvgroenehart.nl.

  Visvergunning

  Om in de Haagse wateren te kunnen vissen, heeft u een visvergunning nodig: de VISpas. Deze VISpas kunt u kopen via de website van de GHV / Groene Hart of bij een van de hengelsportwinkeliers in de Haagse regio. Bij uw VISpas krijgt u gelijk een overzicht met waar u wel en niet mag vissen. Deze informatie kan u ook vinden op de website van de VISpas. Vist u maar af en toe met slechts 1 hengel en niet op roofvis? Dan kunt u ook met het goedkopere stadsvisbewijs in Den Haag vissen. Het stadsvisbewijs is verkrijgbaar bij de meeste Haagse hengelsportwinkeliers.

  Vissen in Den Haag

  Gepubliceerd: 6 oktober 2015Laatste wijziging: 13 augustus 2019